Connect with us

Компании

М-банкинг – Нова мобилна апликација на Штедилница Можности

Објавено

на

Штедилница Можности почнувајќи од 01.12.2021 година ја пушти во употреба новата мобилна апликација што претставува континуитет во имплементација на активности во насока на дигитализација на услугите кон клиентите што ги овозможува Штедилницата.

М-банкинг апликацијата заедно со услугата за е-банкинг ќе допринесе за поефикасен и полесен пристап на клиентите до услугите и продуктите кои ги нуди штедилницата, односно поефикасна комуникација во процесот на постпродажбата. Тоа значи дека клиентите на нивните мобилни телефони или таблети ќе можат брзо и лесно да прават проверка на состојбата на кредитот или депозитот, да имаат увид во листата на уплати и исплати, увид во амортизационен план, можност за информација за статусот на кредитот, проверка на важечката курсна листа во штедилницата.

Штедилница Можности, препознавајќи ги потребите на своите клиенти континуирано вложува во нови технологии со што своите продукти и услуги ги прави полесно достапни на своите клиенти.

Компании

Во тешки околности, раст на приходите и добивката на Групацијата Триглав

Објавено

на

Во тешките околности од првиот квартал од 2022 година, Групацијата Триглав ги зголеми вкупните приходи за 12% (442,9 милиони евра) и го зголеми обемот на бруто полисираната осигурителна премија (407,1 милиони евра) за 10% во споредба со истиот период минатата година. (more…)

Продолжи со читање

Компании

Оглас за вработување во Штедилница Можности

Објавено

на

Градете ја својата кариера и развивајте се како професионалец во областа на кредитирање и финансии со Штедилница Можности. Ако се идентификувате со визијата и мисијата на компанијата и ве интересира кредитирање и финансии, Штедилница Можности вработува: (more…)

Продолжи со читање

Компании

Ванчо Чифлиганец и Адора ќе добијат енормни 3,1 милиони евра дивиденда од Комерцијална банка!

Објавено

на

Во периодот од 01.01-31.12.2021 година Комерцијална банка АД Скопје од своето работење оствари добивка пред оданочување во износ од 2.504,6 милиони денари наспроти 2.067,1 милиони денари во 2020 година, што претставува пораст од 21,2%. Планираната добивка за анализираниот период е реализирана со 127,1%. Данокот на добивка во 2021 година изнесува 200,3 милиони денари, а нето-добивката за годината изнесува 2.304,3 милиони денари, или 20,5% повеќе во однос на минатата година. (more…)

Продолжи со читање


Популарно