Connect with us

Форекс

Министерството за финансии издава државни обврзници со право на тргување на Македонска берза во вкупна вредност од 900.000.000 денари

Објавено

на

Македонската берза ја известува јавноста дека по поднесено барање за котација од страна на Министерството за финансии, почнувајќи од 04.06.2020 година (денес), на Официјалниот пазар на подсегментот Берзанска котација ќе бидат примени на котација и ќе започне тргувањето со државни обврзници со вкупна номинална вредност од 900.000.000 денари.

Обврзниците се издадени во денари, со годишна исплата на камата, додека главнината се исплаќа на денот на достасувањето.

Форекс

Цената на златото руши рекорди

Објавено

на

Златото достигна цена од 1.800 долари, што е највисоко ниво од 2011 година. (more…)

Продолжи со читање

Форекс

Топ 5 акции со најголем пораст на вредноста во месец јуни

Објавено

на

Македонската берза го објави месечниот статистички билтен за месец јуни 2020 година. (more…)

Продолжи со читање

Форекс

Кои акции на Македонска берза беа најинтересни за инвеститорите во јуни?

Објавено

на

Според податоците кои ги објави Македонската берза за периодот 01.06.-30.06.2020 година вкупниот промет изнесува 445.771.892 денари и е намален за 6,36% во однос на претходниот месец мај. (more…)

Продолжи со читање

Популарно