Connect with us
P2_P_MK_1600x400

Останато

Министерот Манчевски се приклучи на кампањата Мој ДДВ

Објавено

на

Министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски денеска се приклучи и ја поддржа кампањата МојДДВ.

Мерката поврат на 15 % од платениот ДДВ ги дава очекуваните резултати.

Заклучно со 5-ти септември, скенирани се вкупно 16,333,516 фискални сметки, и остварен е промет од 8,341,449,275 денари.

Повратот од 15 % од пресметаниот ДДВ изнесува 135,893,436 денари или 2,210,000 евра.

Исто така, значително подобрување е забележано и во одност на граѓаните кон нерегуларности при издавање на фискални сметки.

Бројот на пријави од страна на граѓаните за нерегуларности со фискални сметки е за 100 % поголем во однос на минатата година.

Граѓаните активно бараат да им се издадат фискални сметки и со тоа учествуваат во намалувањето на сивата економија.

Од почетокот на МојДДВ заклучно до август, наплатата на ДДВ е за 10 % повисока во однос на минатата 2018 година.

Останато

Јубилејни кредити по повод 20 години Штедилница ФУЛМ

Објавено

на

Штедилница ФУЛМ прославува јубилеј – 20 години постоење, по тој повод своите постоечки и нови клиенти ги изненади со нова јубилејна понуда. (more…)

Продолжи со читање

Останато

Отворени денови на ЦЕНТРАЛЕН РЕГИСТАР

Објавено

на

Централниот регистар започнува со спроведување на акција – Отворени денови со граѓаните, започнувајќи од 16.09.2019 – понеделник. (more…)

Продолжи со читање

Останато

КХВ: Издадено одобрение на ЕУРОСИГ АД Скопје за четврта емисија на акции

Објавено

на

Комисијата за хартии од вредност на Република Северна Македонија на ден 12.09.2019 година ја одржа 39-тата седница со која претседаваше Претседателот на КХВ М-р Нора Алити. (more…)

Продолжи со читање

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange