Connect with us

Осигурување

Месец на штедење со Сава пензија плус!

Објавено

на

За време на месецот на штедење, размислете да намените дел од своите примања за почеток на Вашето пензиско штедење во Отворен доброволен пензиски фонд Сава Пензија плус.

Доброволните пензиски фондови се формирани со цел да ви се овозможи да ја надополните пензијата од првиот и вториот пензиски столб и преку дополнително штедење да си осигурате повеќе примања за старост. Штедењето во Сава пензија плус Ви овозможува даночни бенефиции за уплатените средства, како и историја на одлични приноси од инвестирање на средствата во изминатите години.

Месецот на штедење ќе биде одбележан низ повеќе градови на Македонија во експозитурите на НЛБ Банка АД Скопје, деловен соработник на Сава пензиско друштво а.д. Скопје.

За дополнителни информации проверете тука.

Осигурување

Осигурување МАКЕДОНИЈА а.д. Скопје со добивка од над 1 милион евра за периодот јануари-септември 2018

Објавено

на

Осигурување МАКЕДОНИЈА а.д. Скопје – Виена Иншуренс Груп заклучно со 30,09,2018 година има остварено добивка пред оданочување во износ од 68,4 милиони денари. Во истиот период 2017 година Друштвото оствари добивка пред оданочување во износ од 56,4 милиони денари. (more…)

Продолжи со читање

Осигурување

Се воведува данок на осигурување

Објавено

на

Под доход од осигурување се подразбира премијата за осигурување на живот уплатена од правно лице или обврзник кој остварува доход од самостојна дејност, премијата за неживотно осигурување уплатена од правно лице или обврзник кој остварува доход од самостојна дејност, придонеси во доброволен пензиски фонд уплатени од правно лице или обврзник кој остварува доход од самостојна дејност, исплатената осигурана сума, освен надоместокот на штета,  исплатениот пензиски надоместок од доброволно капитално финансирано осигурување и освен пензискиот надоместок исплатен преку програмирани повлекувања. (more…)

Продолжи со читање

Осигурување

Кроациа Осигурување – Живот: “Се повеќе Македонци се одлучуваат за животно осигурување како сигурен облик на штедење”

Објавено

на

Се повеќе македонски граѓани го препознаваат животното осигурување како сигурен облик на штедење кое им гарантира заштеда, овозможувајќи им истовремено сигурност при можни ризици. (more…)

Продолжи со читање
P2_P_MK_300x250

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange