Connect with us

Домашни банки

Мерки за заштита од коронавирус – Банките да ги заштитат вработените и клиентите!

Објавено

на

Коронавирусот започна да се шири и во Македонија, со оглед на фактот што во текот на вчерашниот ден го имавме  четвртиот потврден случај на заболен од коронавирус.

Мерките за претпазливост се зголемуваат, за да се спречи понатамошно проширување на заразата од овој тип на вирус.

Неопходно е сите да бидеме свесни дека како поединци мора да имаме одговорност кон сопственото и колективното здравје и поради тоа апелите мора да се почитуваат.

Како медиум кој функционира во делокругот на банкарството и финансиите ја истакнуваме нашата загриженост, а воедно и став и потреба, банките да се самоорганизираат со цел да ги заштитат вработените од можните последици од коронавирусот.

Дел од банките, на вработените во експозитурите и филијалите им достави заштитни маски и ракавици со цел да придонесат кон поголема заштита. Исто така, речиси секаде се распределени антибактериски средства за дезинфекција на раце.

 

Домашни банки

Личниот пристап кон клиентите е клучен за градење доверба

Објавено

на

Банките се двигатели на секоја економија, а нивната одговорност кон клиентите е повеќеслојна и поеднакво се однесува и на бизнисите (правните лица) и на поединците (физичките лица). (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Доделен автомобилот TESLA на среќниот добитник во наградната игра на Стопанска банка АД – Скопје

Објавено

на

Најсреќниот добитник во големата наградна игра на Стопанска банка, Ацо Савиќ, вчера (23 ноември) пред просториите на Банката во центарот на Скопје ги доби клучевите од новиот автомобил TESLA model 3. Автомобилот е главната награда од наградната игра на Стопанска банка со Mastercard платежните картички „Најбрзо до Тесла возило со СБ”, која траеше од 1 јули до 31 октомври. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

ЕБОР одобри 9 милиони ЕУР кредит на ПроКредит Банка во Северна Македонија

Објавено

на

Европската банка за обнова и развој (ЕБОР) доделува нови средства за поддршка на младите претприемачи и основање на бизниси, како и за промовирање на зелени финансии во Северна Македонија, преку финансискиот пакет од 9 милиони ЕУР одобрен за ПроКредит Банка. (more…)

Продолжи со читање

Популарно