Connect with us

Домашни банки

Матеја Тревен доби согласност од Народната банка да биде именувана за нов член на Надзорниот одбор на НЛБ Банка

Објавено

на

НЛБ Банка преку соопштение на Македонска берза ја известува јавноста за именувањето на г-ѓа Матеја Тревен за нов независен член на Надзорниот одбор на НЛБ Банка АД Скопје.

Собранието на акционери на НЛБ Банка донесе Одлука за именување на г-ѓа Матеја Тревен за независен член на Надзорниот одбор уште на својата седница одржана на ден 16.04.2020 година, но за да стапи на сила Одлуката на акционерите се чекаше добивање на согласност од гувернерот на Народната банка на Република Северна Македонија.

Народната Банка на Република Северна Македонија издаде Решение со кое се издава претходна согласност г-ѓа Матеја Тревен да биде именувана за независен член на Надзорниот одбор на НЛБ Банка АД Скопје почнувајќи од 20.10.2020 до 28.05.2024 година.

Мандатот на новиот член на Надзорниот одбор ќе трае 4 години, заклучно до 28.05.2024 година.

Надзорниот одбор на НЛБ Банка АД Скопје во моментов го сочинуваат:

  • Блаж Бродњак – Претседател на Надзорен одбор
  • Марјета Звер Цанкар – Заменик претседател на Надзорен одбор
  • Хедвика Усеник – Член на Надзорен одбор
  • Кристина Ковачич Бјелајац – член на Надзорен одбор
  • Зоран Јовановски – Независен член на Надзорен одбор
  • Матеја Тревен – Независен член на Надзорен одбор

Домашни банки

Стопанска банка АД – Скопје започна со исплата на ноемвриските пензии

Објавено

на

Имајќи ги во превид препораките и засилените мерки за заштита од ширење на COVID – 19, Стопанска банка АД – Скопје ги известува своите клиенти пензионери дека пензиите за месец ноември од фондот на ПИОМ се предвреме процесирани при што ќе се спроведе готовинска исплата во етапи, со цел да се намали концентрација на пензионери во филијалите и да се овозможи поголема заштита на оваа категорија клиенти. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Македонска банкарска асоцијација донира лаптопи за студенти и ученици

Објавено

на

Финансиската писменост е еден од важните предуслови за квалитетен живот, спокојно планирање на животните трошоци и распоредување на приходите на секој поединец. Македонската банкарска асоцијација особено внимание посветува на финансиската писменост на клиентите на членките на асоцијацијата, банките и штедилниците, и вложува ресурси за нејзино подобрување, почнувајки од најраните години на децата. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Комерцијална банка со уште една општествено одговорна мисија – Онлајн обуки за практични вештини и знаење на 500 средношколци

Објавено

на

Во услови на пандемија од вирусот Covid-19 и ограничен пристап на учениците до наставните процеси, Комерцијална банка успеа на 500 средношколци од СЕПУГС „Васил Антевски Дрен“ од Скопје да им пренесе практични вештини и знаење на теми од суштинско значење за нивното образование, идно вработување и градење здрави финансиски навики. (more…)

Продолжи со читање

Популарно