Connect with us

Платежни картички

Мастеркард ќе издава биоразградливи платежни картички!?

Објавено

на

Mastercard” започнува програма за одржлива кредитна картичка која што ќе може да биде рециклирана, и направена од биоразградлива пластика.

Годишно се произведуваат околу шест милијарди платежни картички – повеќето од нив се изработени од не-биоразградлива пластика како што е ПВЦ (поливинил хлорид). Заменети на секои 3-4 години, овие картички заедно придонесуваат околу 5,7 милиони тони вишок пластика на депониите низ целиот свет.

Mastercard” го промовираше партнерството за зелени плаќања во 2018 година за да и помогне на платежната индустрија да го намали потпирањето на употребата на ПВЦ пластика во производството на картички.

„Нашата цел е едноставна: сакаме да им помогнеме на банките да им понудат на потрошувачите повеќе еколошки картички и ние преземаме конкретни чекори за да ја постигнеме таа промена”, вели Ајај Бахала, директор нза развој на производи во „Mastercard”. „На овој начин сите имаат корист. Подобро е за околината, подобро за деловно работење и воедно ги задоволува потребите на потрошувачите.”, додаде тој.

Домашни банки

„Еден потег, многу придобивки“ – Visa бонус кампања на Шпаркасе Банка

Објавено

на

Шпаркасе Банка АД Скопје во соработка со Visa ја лансираше бонус кампањата „Еден потег, многу придобивки“, која има за цел понуда на премиум услуга и додадена вредност за сите нови клиенти што ќе се одлучат да ја примат својата плата преку Банката. Кампањата ќе трае заклучно до 30.11.2022 година или до искористување на средствата предвидени за кампањата. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Комерцијална банка: Известување за продолжен рок на подарок картички Ист Гејт Мол

Објавено

на

Комерцијална банка ќе го продолжи рокот на важност на подарок картичките за трговскиот центар Ист Гејт Мол кои истекуваат во периодот 30.08-10.09.2022 година со цел да излезе во пресрет на потребите на клиентите, кои поради временото затворање на трговскиот центар Ист Гејт Мол не беа во можност да ги искористат подарок картичките. (more…)

Продолжи со читање

Платежни картички

Mastercard world: За патувања и живот со привилегии

Објавено

на

Доколку сте љубител на патувања, често патувате или тоа допрва ќе го правите, не двоумите се која платежна картичка да ја изберете како ваше средство за плаќање во странство. (more…)

Продолжи со читање

Популарно