Connect with us

Домашни банки

Марија Ѓениќ, Радмила Јованова и Марија Мано-Петковски најдобри банкарски службеници на Шпаркасе Банка АД Скопје

Објавено

на

Традиционално, по повод „Светскиот ден на штедењето – 31 октомври“, денес на свечен настан во организација на Македонската банкарска асоцијација, беа прогласени најдобрите службеници од банките и финансиските институции за 2021 година. Наградените службеници добија пофални зборови и признанија за нивната посветена работа и остварени резултати во текот на годината.

„По успешното присоединување на Охридска банка кон Шпаркасе Банка, нашите тимови заедно го продолжија патот како поголема и подинамична банка. Сплотени под брендот на SPARKASSE, веќе започнавме да остваруваме нови цели и да се справуваме со нови предизвици. Особено сме горди на успесите на нашите вработени и ја цениме нивната посветеност во работата која ја покажаа во оваа исклучително важна година за нашата Банка.

Нашите вработени се нашата најголема вредност и ние како менаџмент на Шпаркасе Банка секогаш се гордееме со сите нивни успеси. Ја цениме нивната посветеност и се грижиме за нивна што поголема мотивација и остварување на заедничките цели“ – изјави Нина Неданоска, член на Управниот одбор на Шпаркасе Банка АД Скопје.

Шпаркасе Банка АД Скопје додели признанија за „Најдобар банкарски службеник”, кои во време на пандемија грижата за клиентите и одговарање на нивните потреби ја ставија на прво место.

🔴 Марија Ѓениќ, Самостоен соработник за односи со население и микро клиенти во експозитура Буњаковец

🔴 Радмила Јованова, Самостоен соработник за односи со МСП во регион Исток

🔴 Марија Мано-Петковски, Благајник – Самостоен соработник во експозитура Битола

Домашни банки

Комерцијална банка наградена од ЕБОР за „Most Active Issuing Bank in 2021 in North Macedonia“

Објавено

на

Европската банка за обнова и развој ја награди Комерцијална банка за „Most Active Issuing Bank in 2021 in North Macedonia“. Комерцијална банка ја добива оваа награда од ЕБОР по 18-ти пат и во континуитет со години како најактивна банка во областа на меѓународните инструменти за финансирање на меѓународната трговија во земјава.  (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Злато и сребро на Банкарските спортски игри за вработени во Комерцијална банка

Објавено

на

Силна мотивација, тимски дух и желба за победа – доволно за да остварат претставниците на Комерцијална банка низа успешни резултати на годинашните Банкарски спортски игри. Вработени во Комерцијална банка собраа златни и сребрени медали и покажаа и докажаа дека спортските вештини, засилени со цврста соработка и посветеност, се формула за успех. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

НЛБ Банка оствари нето добивка од 10,6 милиони евра во првиот квартал од 2022 година

Објавено

на

Во периодот од 1.1.2022 до 31.03.2022 година, НЛБ Банка АД Скопје работеше согласно усвоената Деловна политика на Банката за 2022-та година. (more…)

Продолжи со читање


Популарно