Connect with us

Компании

Маријана Жупаноска нов член на Надзорниот одбор на КИБС АД СКОПЈЕ

Објавено

на

Клириншка Куќа клириншки интербанкарски системи АД Скопје (КИБС АД СКОПЈЕ) преку соопштение на Македонска берза ја известува јавноста за измени во органите на управување односно Надзорниот одбор на компанијата.

„Согласно одредбите од член 166-б од Законот за хартии од вредност, Ве известуваме дека на дваесет и четвртата седница на собранието на акционери на Клириншка Куќа клириншки интербанкарски системи АД Скопје (КИБС АД СКОПЈЕ), од 01.06.2022 година за нов член на Надзорниот одбор е избрана Маријана Жупаноска, на местото на Билјана Андревска, се вели во соопштението на КИБС АД СКОПЈЕ.

Во моментов, Надзорниот одбор на КИБС АД СКОПЈЕ го сочинуваат:

  • д-р Мирјана Трајановска – Претседател на Надзорен одбор
  • м-р Христијан Трифуноски  Член на Надзорен одбор
  • Весна Дацева – Член на Надзорен одбор
  • Надка Спировска Член на Надзорен одбор
  • Софче Јовановска –Член на Надзорен одбор
  • проф. д-р Марјан Бојаџиев Член на Надзорен одбор
  • Маријана Жупаноска Член на Надзорен одбор

Компании

Оглас за вработување во ВФП Фонд Менаџмент АД Скопје

Објавено

на

Друштво за управување со отворени и затворени инвестициски фондови, дел од групацијата за финансиско советување WVP Group од Грац, Австрија, е лидер на пазарот во Македонија по средства под управување (90+ милиони евра) и повеќе од 6.700 инвеститори во инвестициските фондови и услугата управување со средства на индивидуални клиенти (Wealth Management). ВФП Фонд Менаџмент е прво друштво за управување со отворени и затворени инвестициски фондови кое од оваа година влегува и во бизнисот со управување со доброволни пензиски фондови преку регистрирање на четвртиот доброволен пензиски фонд на пазарот, ВФП отворен доброволен пензиски фонд – Скопје.

(more…)

Продолжи со читање

Компании

Промени во Надзорниот одбор на КБ Прво пензиско друштво АД Скопје

Објавено

на

КБ Прво пензиско друштво АД Скопје преку соопштение на Македонска берза ја известува јавноста за измени во органите на управување односно Надзорниот одбор на компанијата. (more…)

Продолжи со читање

Компании

Шпаркасе Лизинг Доо Скопје со силни перформанси во првата половина на 2022 година

Објавено

на

Врз основа на неревидираните финансиски извештаи за првите шест месеци од 2022 година Шпаркасе Лизинг Доо Скопје оствари силни перформанси во сите сегменти на работењето, што придонесе и за раст на вкупното портфолио од 16,8% споредено со почетокот на годината, како и:* (more…)

Продолжи со читање


Популарно