Connect with us

Домашни банки

Македонско кредитно биро склучи договор со Силк Роуд Банка АД Скопје за продажба на сопствени извештаи за физички и правни лица

Објавено

на

Македонско кредитно биро започна соработка со Силк Роуд Банка АД Скопје за шалтерска продажба на Сопствен извештај за физички и Сопствен извештај за правни лица. Граѓаните и компаниите сега ќе можат да се информираат преку банките за бенефитите од сопствениот извештај, со што значително се подобрува пристапот до услугите и информациите на бирото.

Отсега, сите физички и правни лица ќе можат да го добијат Сопствениот извештај на Македонско кредитно биро, во експозитурите на Силк Роуд Банка АД Скопје ширум земјата, односно во Скопје, Битола, Куманово, Гевгелија, Кавадарци, Кочани, Охрид, Прилеп, Струмица и Тетово.

Македонско кредитно биро е единствената институција на пазарот која изготвува Сопствен извештај за физички и Сопствен извештај за правни лица. Извештајот е документ кој се изготвува лично за нарачателот, физичко или правно лице, кој сака да ја провери сопствената задолженост, односно нуди целосен увид во сите обврски и редовноста во исполнување на обврските и тоа: обврски по основ на кредити, жиранства, гаранции, акредитиви, заеми, платежни картички, лимити на трансакциски сметки, финансиски лизинг, осигурување, обврски по основ на даноци, телекомуникациски услуги, услуги од областа на енергетиката, комунални давачки, такси, придонеси, како и обврски по основ на користење на други услуги. Исто така извештајот содржи и податоци за блокада на трансакциска сметка во реално време кои укажуваат на тоа дали трансакциската сметка е блокирана или не, со детали за секоја блокада поединечно.

Соработката помеѓу Силк Роуд Банка АД Скопје и Македонско кредитно биро се должи на континуираното настојување за подобрување на пристапот на услугите и прилагодување на потребите на клиентите.

Домашни банки

Се појави лажна Facebook страница под името на Шпаркасе Банка

Објавено

на

На „Facebook” е забележана ЛАЖНА Facebook страница под името на Шпаркасе Банка која ги бара Вашите лични податоци за понатамошна злоупотреба! ШПАРКАСЕ БАНКА А.Д Скопје ги известува своите клиенти дека нема никаква поврзаност со тоа и ова е единствениот и официјален профил на банката. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

“Social Friday” во организација на Синдикатот на финансиски организации на Македонија

Објавено

на

Колегите од синдикалните организации на Халкбанк АД Скопје, Комерцијална Банка АД Скопје , Шпаркасе Банка , Стопанска Банка а.д. Скопје, Стопнаска Банка АД Битола, Агенција за Супервизија на Осигурувањата, Фулм и Силк Роад Банка решија да направат позитивни промени и заедно да придонесат кон подобрување на општеството. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Извлечени среќните добитници во големата наградна игра „НЛБ за млади“

Објавено

на

НЛБ Банка ги извлече среќните добитници во големата наградна игра за станбени кредити „НЛБ за млади“. Педесет (50) клиенти, на возраст до 40 години, на кои во периодот од 1 март до 31 мај годинава им се одобри станбен кредит од НЛБ Банка се среќни добитници на парична награда на износ од 20.000 денари. Средствата ќе бидат уплатени на сметката на одобрениот НЛБ Станбен кредит за кој добитникот на наградата аплицирал во промотивниот период. (more…)

Продолжи со читање


Популарно