Connect with us

Осигурување

Македонски експерти ќе бидат дел од глобалниот настан насловен како „Иднината на осигурувањето во Европа“

Објавено

на

Во организација на водечката меѓународна новинарска агенција „Reuters” се организира Глобален настан насловен како „Иднината на осигурувањето во Европа“. Настанот е виртуелен и ќе биде одржан на 24-ти и 25-ти ноември.

На настанот ќе говорат и дебатираат водечките извршни директори на глобалните осигурителни групации како што се: „AXA”, „Swiss Re”, „Generali”, „AIG”, „Zurich”, „Lloyd’s”, „Scor”, „Convex”, „RSA”, „Ageas”. Исто така ќе заземат учество и регулатори, консутлантски организации и др.

На панелот насловен „Key Risk Considerations For Doing Business In Europe“, кој ќе се случува на 25-ти ноември, модератор ќе биде Проф. Климе Попоски, член на Собранието при Стопанската комора на Македонија. Во неговиот панел како говорници ќе учествуваат:

• Martin Merlin, Director, Bank, Insurance and financial crime – Directorate General for Financial Stability, Financial Services & Capital Markets Union European Commission;
• Katja Pluto, Chief Risk Officer – EMEA, Zurich;
• Frieder Knüpling, Group Chief Risk Officer, SCOR;
• Fabrice Brossart, Chief Risk Officer International General Insurance, AIG;

Сите заинтересирани можат бесплатно да се регистрираат на следниот линк.

Осигурување

Eurohold доби одобрение од Регулаторната Комисија за Енергетика и Водостопанство за превземање на филијалите на Групацијата CEZ во Бугарија

Објавено

на

„Eurohold” од Бугарија, сопственикот на една од водечките компании за осигурување во С.Македонија, Евроинс Осигурување, доби одобрение од Регулаторната Комисија за Енергетика и Водостопанство од Бугарија  за превземање на филијалите на  Чешката Компанија за Енергетика на Групацијата CEво Бугарија. (more…)

Продолжи со читање

Осигурување

Успеси кои немаше да бидат постигнати без поддршката на Халк Осигурување

Објавено

на

Ристо Вуков Рико, македонски автомобилист, ја заврши дебитантската сезона во престижниот Порше Карера Куп во Италија. Борбеноста, упорноста и истрајноста му обезбедија одлично место во сезоната во Порше Карера ГТ3-купот и, секако, во својот клуб ГДЛ Рејсинг. (more…)

Продолжи со читање

Осигурување

Мој миленик – нов пакет на пазарот од Триглав Осигурување

Објавено

на

Триглав Осигурување воведува нов пакет на пазарот, Мој миленик, наменет за осигурување на кучиња. Пакетот обезбедува лекување на милениците и осигурување од ризиците смрт од болест и од несреќен случај. Триглав, во рамките на пакетот, бесплатно го вклучува и MyKi уредот за следење, како дополнителна алатка за што подобра безбедност на милениците. (more…)

Продолжи со читање

Популарно