Connect with us
P2_P_MK_1600x400

Компании

Македонските фирми имаат проблем со наплата

Објавено

на

Во Европскиот извештај за наплата од 2018 година корпоративните трансакции покажале дека просечното време за наплата на претпријатијата на своите фактури изнесува 34 дена, што е намалување за три дена во споредба со Извештајот од 2017 година.

Иако извештајот за Македонија сеуште не е излезен, во минатата година просечното време за наплата на претпријатијата на своите фактури изнесувало 120 дена. Споредено со европскиот стандард, ова е 4 пати повеќе од нивниот просек, што може да биде индикатор дека Македонија има проблем со текот на финансиските средства.

Од Стопанска Комора на Македонија, сметаат дека за оваа година може да се очекува подобрување од 40% и да се намали просекот на 90 дена, што е 3 пати повеќе од европскиот.

Решавањето на проблемот со наплата на побарувањата е сериозен проблем за оперативните активности на секоја компанија.

Компании

Оглас за вработување во Штедилница Можности

Објавено

на

Градете ја својата кариера и развивајте се како професионалец во областа на кредитирање и финансии со Штедилница Можности. Ако се идентификувате со визијата и мисијата на компанијата и ве интересира кредитирање и финансии, Штедилница Можности вработува: (more…)

Продолжи со читање

Компании

Оглас за вработување во Сава осигурување а.д. Скопје

Објавено

на

САВА осигурување а.д. Скопје извршува работи од дејноста на неживотно осигурување, со што обезбедува сигурност за клиентите, економска заштита на имотот, возилата и лицата од ризици и гарантира добро работење со капиталот. (more…)

Продолжи со читање

Компании

Оглас за вработување во КД Фондови

Објавено

на

КД Фондови АД Скопје е членка Generali group, групација која е една од најголемите светски финасиски компании.

Основен бизнис на КД Фондови е управувањето со инвестициски фондови. (more…)

Продолжи со читање
Unibanka_banner_300x250

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange