Connect with us
P2_P_MK_1600x400

Останато

Македонските маркетинг агенции „Еден на еден“ и „Glitch Agency“ со награди на престижните „BalCannes“ и „SoMo Borac“

Објавено

на

Македонските маркетинг агенции „Еден на еден“ и „Glitch Agency“ се единствените домашни агенции кои се вратија со признанија од овогодинешното издание на Weekend Media Festival, на кој се доделуваат престижните награди од областа на маркетингот, „BalCannes“ и „SoMo Borac“.

Weekend Media Festival е регионален фестивал од областа на комуникациите и маркетингот, кој веќе 11 години по ред ги собира најважните медиумски, маркетинг и ПР професионалци од регионот во Ровињ, Хрватска. Годинешното издание, кое се одржа од 20.09 до 23.09, го посетија повеќе од 5000 професионалци, а како дел од официјалната програма на фестивалот беше и доделувањето на наградите „BalCannes“ на 21.09, како и доделувањето на наградите „SoMo Borac“ на 22.09.

На наградите „BalCannes“ во конкуренција со 51 агенција од регионот, кампањата за „Sport M“ насловена како „Bringing sexy back on social“ на агенцијата „Еден на еден“ се најде меѓу најдобрите проекти според жирито составено од огласувачи, како и според жирито составено од новинари, а кампањата за ТВ серијата „На терапија“ на „Glitch Agency“ се најде меѓу најдобрите проекти според жирито составено од новинари.

На наградите „SoMo Borac“ кои се сметаат за најважните награди за дигитален маркетинг во регионот, кампањата за ТВ серијата „На терапија“ на „Glitch Agency“ доби награда како една од топ 3 кампањи на социјални медиуми на регионално ниво, додека за веб страната за филмот „Бикини Мун“ на Милчо Манчевски доби награда како една од топ 3 веб страни во регионот. Кампањата за „Sport M“, пак, на агенцијата „Еден на еден“ исто така доби награда како една од топ 3 кампањи на социјални медиуми на регионално ниво.

Видеото за наградената кампања на агенцијата „Еден на еден“ може да се погледне тука, додека видеата за наградените проекти на агенцијата „Glitch Agency“ можат да се погледнат тука и тука.

Останато

7% од кредитоспособните лица, лани зеле брз кредит

Објавено

на

Граѓаните се заинтересирани за услугите на финансиските друштва, познати како брзи кредити. Земаат просечно меѓу 200 и 400 евра кредит, а во минатата година седум отсто од кредитоспособното население во земјава било опслужено од овие финансиски друштва. Од година во година секторот расте, а за поголема сигурност за потрошувачите дел од овие друштва што работат во земјава формираа Асоцијација на финансиски друштва. (more…)

Продолжи со читање

Останато

Сузбивање на сивата економија е можно со здружена стратешка акција

Објавено

на

Проектот на УСАИД Партнерство за подобра бизнис регулатива одржа форум на тема: „Механизми за елиминација на сивата економија, имплементација и очекувани резултати“, во организација на Сојуз на стопански комори на Македонија. На високо ниво, претставниците на Владата, домашни и странски експерти, професори и истакнати стопанственици дискутираа за најголемите предизвици на компаниите во борбата со сивата економија, конкретни решенија за нејзино сузбивање како и очекуваните ефекти за стопанството и економијата од воведување  на нерегистираните субјекти во системот. (more…)

Продолжи со читање

Останато

Фондовите од вториот пензиски столб управуваат со милијарда евра на 490.000 идни пензионери

Објавено

на

На крајот на минатата година во двата отворени задолжителни фонда од вториот пензиски столб – КБ Прв пензиски фонд и Сава пензиски фонд членуваа вкупно 490.035 идни пензионери на кои од личниот доход им се издвојуваат средства во задолжителните пензиски фондови. На крајот на 2018 година тие управуваат со безмалку 1 милијарда евра средства на своите членови колку што се собрани во 13те години, односно од почетокот на пензиската реформа во 2006 година. Иако на самиот почетокот на реформата, стартната позиција на двете друштва беше иста, сепак КБ Прв пензиски фонд сега има повеќе членови, поголемо пазарно учество и управува со повеќе средства во споредба со другиот фонд, односно управува со портфолио кое е поголемо за околу 62 милиони евра. (more…)

Продолжи со читање
Unibanka_banner_300x250

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange