Connect with us

Компании

Македонскиот процесор КАСИС станува дел и од UNION PAY International

Објавено

на

Единствениот македонски процесор КАСИС АД Скопје сертифициран од страна на меѓународните мрежи Mastercard/Visa/Diners International ја заoкружи 2022 година со одобрена апликација од најголемата кинеска картична шема UNION PAY International или т.н China UnionPay која има над 7 милијарди издадени платежни картички.

„Оваа одобрена апликација со која КаСис може да оперира како систем оператор за поддршка на acquiring и E-commerce сервиси е потврда дека вложениот труд, работата и посветеноста во областа што се работи секогаш дава резултат. Процесот на одобрување на апликацијата помина низ неколку фази со цел да се утврди квалитетот, континуираноста и сигурноста на системите. Ова за нашите банки клиенти ќе овозможи понуда на нови сервиси и од оваа платежна картична шема и проширување на нивното портфолио кон нивните крајни клиенти“ – велат од КаСис.

За време на своите 2 децении КаСис е партнер на единаесет банки и три финансиски друштва, од кои девет банки и две финансиски друштва се од Република Северна Македонија, една банка од Република Бугарија, една од Република Албанија и едно финансиско друштво од Република Албанија. Со 2.000.000 издадени платежни картички, 2.500.000 процесирани трансакции месечно, 24/7 сервисна поддршка и cPay – системот за електронска трговија со процесирани над 300.000 трансакции месечно во преку 1200 електронски продавници и со над 35.000 регистрирани корисници.

Интернационален Картичен Систем и во годините што следат ќе понуди професионални, континуирани услуги но и многу нови сервиси насочени кон своите клиенти во сегменти на дигитализација на сервисите што ќе придонесуват за зголемување на вработеноста, развојот на земјата и нивото на конкуренција.

Компании

Иуте донира 12 000 евра за фамилиите засегнати од земјотресот во Турција

Објавено

на

Компанијата Иуте донираше 12 000 евра за фамилиите од Турција засегнати од земјотресот. Минатиот месец, Ѓоксу Тугаи – групациска директорка за корисничко искуство во групацијата Иуте започна донаторска акција за вработените за поддршка на фамилиите во Турција засегнати од земјотресот. Како резултат на донациите повеќе од 12 000 евра беа собрани и донирани. Средствата се донирани на невладина организација која внимателно беше избрана – Türkiye Earthquake Relief Fund, која заедно со организацијата AHBAP се вклучени во помош при земјотреси низ годините. (more…)

Продолжи со читање

Компании

Оглас за вработување во Штедилница Можности

Објавено

на

Градете ја својата кариера и развивајте се како професионалец во примената на ИТ технологиите во областа на финансии и банкарство со Штедилница Можности. (more…)

Продолжи со читање

Компании

Мастеркард отвора претставништво во Скопје и назначува нов генерален директор за Југоисточна Европа

Објавено

на

Технолошкиот лидер „Мастеркард“ (Mastercard) преку огранокот за Европа го отвoра своето долгоочекувано претставништво во Скопје. (more…)

Продолжи со читање

Популарно