Connect with us

Компании

Македонскиот процесор КАСИС склучи договор со финтек компанијата РУБИКОН од Албанија

Објавено

на

Единствениот македонски процесор КсСис АД Скопје склучи договор со финтек компанијата Рубикон од Албанија за соработка во доменот на персонализација на чип картички, виртуелни картички, е-commerce и опслужување на мрежа на ATM-и.

„Овој договор е потврда дека КаСис е прв избор и сигурен партнер не само на банките и е-трговците туку и на финтек компаниите како идни чинители во доменот на плаќањата кои бараат партнери што можат да обезбедат врвна безбедност на услугата. Значајните инвестиции кои доведоа до модернизација на сервисите и унапредувањето со нови фукционалности од една страна и зајакнувањето на системите од сигурносен аспекти од друга страна овозможија единствениот македонски процесор КаСис да оствари одлични финансиски резултати но и да привлече нови корисници на услуги, особено во финтек индустријата која се очекува интензивно да се развива во наредниот период.“, велат од КаСис.

Рубикон е финтек компанија основана 2020 година која поседува лиценца од Мастеркард и лиценца како издавач на електронски пари од страна на Централната Банка во Албанија.

„Како финансиско друштво кое се занимава со обезбедување финансиски решенија и развивање на мрежа за обработка на плаќања користејќи ги своите сопствени технологии, интелектуална сопственост, иновативни производи и познавање на пазарот за да обезбеди сеопфатни финансиски решенија за своите клиенти со ова партнерство имаме за цел да го продолжиме нашиот раст. Среќни сме што избравме доверлив регионален партнер со репутација како КаСис.“, велат од Рубикон.

КаСис со своето 20 годишно успешно работење, со 2.000.000 издадени платежни картички, 2.500.000 процесирани трансакции месечно, 24/7 сервисна поддршка и cPay – системот за електронска трговија со процесирани над 300.000 трансакции месечно во преку 1.000 електронски продавници и со над 30.000 регистрирани корисници останува доследен за раст и развој на сите новитети во дигиталната индустрија како во земјата така и во регионот.

Со стапувањето на сила на новиот Законот за платежни услуги и платни системи во нашата земја КаСис е подготвен со техничко технолошки решенија и квалитет од ИТ ресурси да даде свој придонес и максимална поддршка на банките и на сите финтек компании.

Компании

Зголемени платите на вработените во КАМ за 25% во споредба со лани

Објавено

на

КАМ доследно ја имплементира својата стратегија на континуирано вложување во вработените, а како резултат на тоа бележи раст на платите на своите вработени за 25 отсто во споредба со септември минатата година. Последното зголемување се однесува на вработените во администрација каде просечната исплатена месечна нето плата изнесува 53.000 денари. (more…)

Продолжи со читање

Компании

АЕТМ објавува нов Jавен повик за зајакнување на дигиталните вештини и отварање нови е-продавници: „Дигитално подготвени за е-трговија“

Објавено

на

Асоцијацијата за е-трговија на Македонија – AETM, во рамки на проектот „Дигитално подготвени за Е-Трговија” објавува Јавен повик за учество на заинтересирани компании во програмата за поддршка на микро, мали и средни претпријатија и регистрирани индувидуални производители кои доаѓаат од следниве три сектори: (more…)

Продолжи со читање

Компании

ЕОС Матрикс: Зголемени инвестициите во откуп на побарувања во корпоративниот сектор

Објавено

на

Инвестициите во откуп на побарувања од корпоративниот сектор на ЕОС Матрикс се зголемија повеќе од двојно, споредено со претходниот период. Само во последната година компанијата инвестираше нешто околу 1 милион евра во побарувања од овој тип. (more…)

Продолжи со читање

Популарно