Connect with us

Домашни банки

Македонска берза трајно ја исклучи Еуростандард банка од членство во Берзата

Објавено

на

Одборот на директори на Македонска берза АД Скопје донесе Одлука за трајно исклучување од членство во Берзата на Еуростандард банка АД Скопје откако Комисијата за хартии од вредност донесе решение за трајно одземање на дозволата за работа.

„Ве известуваме дека врз основа на член 19 од Правилата за членство на Македонска берза АД Скопје, Одборот на директори на Берзата донесе Одлука за трајно исклучување од членство во Берзата на членката Еуростандард банка АД Скопје, согласно Решението број УП1 08-63 од 13.08.2020 година на Комисијата за хартии од вредност, со кое трајно се одзема дозволата за работа на членката Еуростандард банка АД Скопје.”, се вели во соопштението на Македонска берза АД Скопје.

Одлуката за трајно исклучување од членство во Берзата на членката Еуростандард банка АД Скопје се применува од 13.08.2020 година.

Домашни банки

Какви се очекувањата на Централна кооперативна банка АД Скопје за претстојниот период?

Објавено

на

Заклучно со третото тримесечје од 2020 година, Централна кооперативна банка АД Скопје оствари добивка во висина од 14 милиони денари. Овој финансиски резултат е за 20 милиони денари подобар од резултатот остварен минатата година, но е за 43,7% понизок од планираниот за периодот. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Централна кооперативна банка АД Скопје оствари добивка во висина од 14 милиони денари за девет месеци

Објавено

на

Во периодот март-јуни 2020 година, македонската економија се одвиваше во услови на прогласена вонредна состојба. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Томислав Стефановски и Христијан Настоски најдобри банкарски службеници на Централна кооперативна банка

Објавено

на

Одбележувајќи го Светскиот ден на штедењето, Централна кооперативна банка АД Скопје ги избра најдобрите банкарски службеници, кои се истакнаа во своето работење и покажаа високи остварувања во делот на клиентската услуга и продажбата за 2019/2020 година.

(more…)

Продолжи со читање

Популарно