Connect with us

Останато

Македонска берза го назначи Тони Стојановски за Претседател на одборот на директори

Објавено

на

Одборот на директори на Македонска берза, на 12.06.2020 година (петок) ја одржа конститутивна седница, откако беше избран од страна на Собранието на акционери на Берзата што се одржа на 29.05.2020 година.

Согласно собраниската одлука за избор на членови на Одборот на директори на Берзата сите досегашни членови на Одборот продолжија да ја извршуваат оваа функција и во новиот мандат во времетраење од четири години.

На конститутивната седница за Претседател на Одборот во овој мандат е избран г-дин Тони Стојановски.

Согласно наведеното Одборот на директори на Берзата е со следниот состав:

  1. Тони Стојановски – претседател
  2. Коста Костовски
  3. Петар Трпески
  4. Михајло Брова Зиков
  5. Иван Штериев
  6. Билјана Цветковска
  7. Горан Анастасовски- независен член
  8. Иван Мишев – независен член.

Повеќе информации погледнете на линк.

 

Останато

Хрватски државјанин измамил илјадници српски претприемачи, но не може да биде казнет!?

Објавено

на

Писма и уплатници што деновиве пристигнуваат на адресите на многу компании во Србија, во кои се бара плаќање за одреден деловен регистар до 15.000 динари, испраќа компанијата зад кој стои Кристијан Грубишиќ. (more…)

Продолжи со читање

Останато

Банките перат валкани пари и никому ништо

Објавено

на

Преку најголемите банки веројатно се испрани две милијарди сомнителни долари, пишува главната уредничка на „DW”, Мануела Каспер-Клериџ. (more…)

Продолжи со читање

Останато

Бесими: Ребалансот во тек, средствата ќе се насочат таму каде ќе дадат подобри резултати

Објавено

на

Буџетираните средства не се за на хартија, тие треба да се реализираат, за да може да се поттикне економската активност. Ќе се предвидат механизми за оние институции кои се поуспешни во реализацијата да се обезбедат повеќе средства, додека оние кои имаат послаба реализација, тие средства да се усмерат кон вистинските позиции каде има поголем учинок. Ребалансот на буџетот е во тек, а средствата од позициите со помала реализација ќе се насочат кон новиот пакет мерки, вели во интервју за вестите на Сител министерот за финансии Фатмир Бесими. (more…)

Продолжи со читање

Популарно