Connect with us

Форекс

Македонската берза ќе организира онлајн презентација за подобро запознавање со crowdfunding платформата Funderbeam

Објавено

на

Македонската берза во текот на јули ќе организира нови активности преку кои граѓаните ќе можат уште подобро да се запознаат со crowdfunding платформата Funderbeam.

Преку воспоставената соработка помеѓу Funderbeam SEE и Maкедонска берза, првиот настан во рамките на овие активности е бесплатна презентација на Дамир Бичаниќ, Директор на Funderbeam SEE, на 08.07.2020 (среда) од 12:00 часот.

Регистрација на https://forms.gle/qfPjsUXRfgzAyv3GA

Презентацијата ќе се одржи преку Zoom платформата. Пред почетокот на презентацијата, ќе биде испратен линк за пристап до платформата за следење на презентацијата.

Во рамките на „Јули – месец на Funderbeam“ граѓаните ќе имаат можност да закажат online состанок со претставници на Берзата и да дознаат подетално за платформата.

Интересот за online состанок, потребно е да се потврди кај Каролина Каровска Божиноска преку електронската пошта karolina@mse.org.mk.

Форекс

На „Инвеститорскиот ден“ најмногу склучени трансакции на Берзата во 2021 година

Објавено

на

Втора година по ред на Македонска берза успешно се одржа „Инвеститорски ден“ на којшто сите домашни физички лица имаа можност да тргуваат со акции на сите пазарни сегменти без да ги платат провизиите кон Берзата, Централниот депозитар на хартии од вредност и овластените пазарни учесници (банки и брокерски куќи), во износ на остварен промет до 10.000 евра. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

АКЦИИТЕ НА КОМЕРЦИЈАЛНА БАНКА ПОТОНАА откако измина последниот ден со право на дивиденда!

Објавено

на

Акциите на Комерцијална банка АД Скопје со месеци наназад важат за убедливо најатрактивните и најтргуваните акции на Македонска берза. (more…)

Продолжи со читање

Форекс

Кои банкарски акции забележаа висок пораст на вредноста во месец јули?

Објавено

на

Македонската берза го објави месечниот статистички билтен за месец јули 2021 година. (more…)

Продолжи со читањеПопуларно