Connect with us

Интервјуа

Лукаревска: Со сите информации на едно место се подигнува финансиската писменост

Објавено

на

Подигнувањето на финансиската писменост на населението е од исклучителна важност со цел носење на правилни и информирани одлуки.

Сања Лукаревска, директор на Управата за јавни приходи, се вклучи во кампањата на специјализираниот веб сајт Банкарство.мк за подигнување на информираноста на корисниците, како и за зголемување на компетитивноста во банкарскиот и финансискиот сектор што ќе доведе до подобри услуги за крајните клиенти.

„Постоење на специјален веб сајт за банкарство, во кое на едно место ќе се обединуваат банкарски и финансиски информации ќе доведе до подигнување на финансиска писменост кај населението, брзо споделување на информации и следење на светските трендови. Брзото темпо на живот налага да бидеме постојано во тек со домашните и светските случувања во светот на финансиите, а овој сајт тоа и го овозможува“, вели Лукаревска за Банкарство.мк.

Финансиско информирање достапно за секој, за подобри услуги за клиентите, е главното мото во кампањата која ќе трае во наредниот период и во која учествуваат релевантни предводници на банкарскиот и финансискиот сектор, како и на регулаторните тела од овие гранки.

Интервјуа

Интервју ТОНИ ТРАЈАНОВ, МКБ: Располагаме со најголема, најбрза и најточна база на податоци за обврските на сите физички и правни лица во земјата

Објавено

на

МКБ е првото и единствено кредитно биро во Македонија кое делува со цел на корисниците да им овозможи безбедно и сигурно да чекорат низ процесот на деловното одлучување и унапредување на работењето.  (more…)

Продолжи со читање

Интервјуа

Интервју TOME ЧАГОРОВСКИ, СН Финансии: Време е за поддршка на трговците и купувачите

Објавено

на

Македонската трговија на мало е погодена од кризата предизвикана со корона вирусот. Од тие причини, СН финансиско друштво, овој ноември започна своја кампања за поддршка и на малите трговци, но и на населението, со цел да ги ублажи последиците од кризата. За каков потег станува збор, разговаравме со Томе Чагоровски  – менаџер на продажба и маркетинг во СН финансиско друштво. (more…)

Продолжи со читање

Интервјуа

Интервју АНА ТРАЈКОВСКИ, СН Финансии: Успешно планирање на финансиското работење на компанијата, во време на пандемија

Објавено

на

ФД СН Финансии ДОО Битола е првата Финтек компанија во Битола, но исто така е и прва Финтек компанија во Македонија со домашен капитал која е главно фокусирана на одобрување и исплата на кредити, но исто така работи и со издавање гаранции и факторинг. Проактивниот пристап кон клиентите, квалитетот на услугата и брзината на одобрување и исплата несомнено се клучни фактори кои влијаат врз клиентите да се одлучат да го изберат ФД СН Финансии. (more…)

Продолжи со читање

Популарно