Connect with us
P2_P_MK_1600x400

Осигурување

Лајф Инвест – инвестирај во својата иднина!

Објавено

на

Сакате да вложите во животно осигурување, но би сакале да можете да ги вложите овие пари и во нешто многу поисплатливо што ќе ви донесе многу поголем профит?

Со вложување средства во Лајф Инвест не само што го осигурувате Вашиот живот, туку имате можност да добиете и многу поголем профит за парите што ги вложувате.

Лајф Инвест е првиот ваков производ на пазарот за животно осигурување во Македонија со кој сумата наменета за штедење се инвестира во акциски фондови. Со инвестиција во овој вид на животно осигурување истовремено инвестирате и во хартии од вредност на реномирани светски компании.

Со Лајф Инвест производот, клиентите го осигуруваат својот живот, но истовремено поголем дел од средствата преку ВФП Фонд Менаџмент се вложуваат во акции кои котираат на светските берзи во најголем дел во земји како Германија, САД, Франција, Швајцарија и други со што клиентот покрај тоа што е животно осигуран, има можност за принос поголем од оној кој би го остварил при традиционално вложување на средствата. Вложувањето на средствата во голем број висококотирани компании од друга страна влијае да се намали ризикот од вложувањето.

Што добивате со Лајф Инвест?

  • Штедна функција, осигурување и инвестиција за Вас и Вашето семејство;
  • Поголеми добивки од кој било друг производ на осигурителниот пазар во Р. Македонија;
  • Клиентот сам одлучува за висината на осигурената сума;
  • За успешното инвестирање и оплодување на инвестираните средства се грижат експерти во својата област;
  • Можност за дополнително осигурување од незгода;
  • Можност за дополнително осигурување во случај на операции;
  • Дневен надомест за болнички денови;
  • Вредноста на вашата инвестиција е заштитена со валутна клаузула;
  • Осигурувањето важи 24/7 насекаде во светот.

Минималната годишна уплата изнесува 300 евра.

Времетраењето на осигурувањето може да биде од 15 до 25 години.

Овој продукт е наменет за секое лице на возраст од 14–65 години.

Осигурете го вашиот живот и дајте си можност да добиете многу повеќе за парите што ги вложувате!

Повеќе информации може да се добијат на телефонскиот број 02/ 3114 333 или на следниот линк.

Осигурување

Групацијата Триглав на тримесечје ја потврдува најавата за планираната годишна добивка

Објавено

на

Во првите три месеци од 2019-та година Групацијата Триглав фактурираше 317 милиони евра бруто консолидирана премија, што е 8% повеќе во споредба со истиот период минатата година. Консолидираната бруто добивка порасна за 8% и изнесува 29,9 милиони евра. Имајќи ги во вид предвидените околности до крајот на годината, Групацијата ја потврдува најавата за планираниот годишен резултат. Паралелно со доброто работење во осигурителната дејност, што е изразено преку поволниот комбиниран коефициент на Групацијата, Триглав го зголеми обемот на средства со кои што управува за своите клиенти. Оваа година, Групацијата продолжува да ја спроведува својата стратегија на раст и развој, успешно го заврши купувањето на друштвото АЛТА Склади и влезе на македонскиот пазар на пензиски осигурувања. Триглав Осигурување Скопје, кој е дел од Групацијата Триглав, во првиот квартал од 2019-та година работеше добро во својата основна дејност и ја зачува лидерската позиција на македонскиот пазар на неживотно осигурување. (more…)

Продолжи со читање

Осигурување

Дружба со Винко!

Објавено

на

Вашето дете е Вашата најголема среќа, а неговото здравје е Ваша најголема грижа! Заштитата на здравјето на Вашето дете е една од најголемите финансиски одлуки што некогаш ќе ги направите во животот. (more…)

Продолжи со читање

Осигурување

Членовите на Управниот одбор на Осигурување Македонија добија нов мандат

Објавено

на

Осигурување МАКЕДОНИЈА а.д. Скопје – Виена Иншуренс Груп преку соопштение на Македонска берза ја известува јавноста за измени во органите на управување односно Управниот одбор на Друштвото. (more…)

Продолжи со читање
Unibanka_banner_300x250

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange