Connect with us

Домашни банки

КХВ позитивно одговори на Барањето за измена на дозволата за работа на НЛБ банка АД Скопје-Служба за услуги со хартии од вредност

Објавено

на

Комисијата за хартии од вредност на Република Северна Македонија на 155-тата седница со која претседаваше Претседателот на КХВ М-р Нора Алити позитивно одговори на Барањето за измена на дозволата за работа на НЛБ Банка АД Скопје.

На НЛБ банка АД Скопје-Служба за услуги со хартии од вредност и се исклучуваат услугите “управување со портфолио на хартии од вредност по налог и за сметка на индивидуален клиент” и “инвестиционо советување”.

Домашни банки

НЛБ Банка прогласена за „Банка на годината за 2022“ од The Banker

Објавено

на

Реномираниот интернационален финансиски магазин, The Banker, по единаесетти пат ја прогласи НЛБ Банка за „Банка на годината за 2022“. Со ова признание НЛБ Банка уште еднаш ја потврди својата позиција на најнаградувана банка во РС Македонија. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Нова докапитализација на ПроКредит Банка во вредност од 13 милиони евра

Објавено

на

Прокредит банка АД Скопје изврши зголемување на капиталот на банката за дополнителни 13 милиони евра. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Стопанска банка АД – Скопје во соработка со Црвен крст на Град Скопје организираше успешна крводарителска акција

Објавено

на

Во соработка со Црвен крст на Град Скопје на 28.11.2022 во просториите на административната зграда на Стопанска банка АД – Скопје организирана беше крводарителска акција на која учество зедоа 65 вработени од Скопје. (more…)

Продолжи со читање

Популарно