Connect with us

Домашни банки

КХВ и одобри на ТТК Банка издавање на втора емисија од корпоративната обврзница

Објавено

на

ТТК Банка АД Скопје преку соопштение на Македонска берза ја известува јавноста дека доби одобрение од Комисијата за хартии од вредност за издавање на втора емисија од корпоративната обврзница.

„Во врска со Одлуката за издавање на долгорочни должнички хартии од вредност како капитален инструмент по пат на јавна понуда – корпоративна обврзница (втора емисија), донесена на Собранието на ТТК Банка АД Скопје одржано на ден 05.11.2019 година, Ве известуваме дека на ден 27.12.2019 година Комисијата за хартии од вредност на РСМ донесе Решение за давање одобрение за издавање на долгорочни должнички хартии од вредност по пат на јавна понуда заведено под број УП 1 Број  10-91. – се вели во соопштението на Банката.

Домашни банки

Какви се очекувањата на Централна кооперативна банка АД Скопје за претстојниот период?

Објавено

на

Заклучно со третото тримесечје од 2020 година, Централна кооперативна банка АД Скопје оствари добивка во висина од 14 милиони денари. Овој финансиски резултат е за 20 милиони денари подобар од резултатот остварен минатата година, но е за 43,7% понизок од планираниот за периодот. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Централна кооперативна банка АД Скопје оствари добивка во висина од 14 милиони денари за девет месеци

Објавено

на

Во периодот март-јуни 2020 година, македонската економија се одвиваше во услови на прогласена вонредна состојба. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Томислав Стефановски и Христијан Настоски најдобри банкарски службеници на Централна кооперативна банка

Објавено

на

Одбележувајќи го Светскиот ден на штедењето, Централна кооперативна банка АД Скопје ги избра најдобрите банкарски службеници, кои се истакнаа во своето работење и покажаа високи остварувања во делот на клиентската услуга и продажбата за 2019/2020 година.

(more…)

Продолжи со читање

Популарно