Connect with us
P2_P_MK_1600x400

Осигурување

Кроација Осигурување – Живот го демантира Винер Лајф со Факти

Објавено

на

Кроација Осигурување – Живот го демантира Винер Лајф со Факти откако во јавноста беше објавено интервју со Марко Дамевски, Менаџер за продажба во Винер Лајф.

Кроација Осигурување – Живот ја известува јавноста дека интервјуто на “ Марко Дамевски: Продажбата е професија која нуди безброј можности“ објавено на Банкарство.мк содржи податок кој е невистина и не соодветствува на реалната пазарна ситуација на пазарот за осигурување во Р.Македонија.

Реченицата која е целосна невистина е следна:
“Марко Дамевски: Точно е дека Винер Лајф е на македонскиот пазар на животно осигурување од 2010 година и е единствена компанија која бележи континуиран раст секоја година од своето постоење.”

Кроација Осигурување – Живот го демантира неточно објавениот податок дека Винер Лајф е единствена компанија која бележи континуиран раст секоја година.

Во прилог табела со податоци кои се јавно објавени на сајтот на Агенција за супервизија на осигурување, каде што се гледа растот на Кроација Осигурување – Живот од година во година.

Кроација Осигурување – Живот АД Скопје е на лидерската позиција на пазарот за осигурување која ја гради изминатите години и моментално има 46% од пазарното учество, односно 74% market share по број на полиси.

Осигурување

Заваровалница Триглав ја разгледува можноста за издавање на нова субординирана обврзница

Објавено

на

Заваровалница Триглав информативно соопштува дека ја разгледува можноста за издавање на нова субординирана обврзница, со која што би се заменила постоечката субординирана обврзница, која што доспева во 2020 година. (more…)

Продолжи со читање

Осигурување

Кроациа осигурување Живот е дел од светското движење „Pay it forward”

Објавено

на

Оваа година Кроациа осигурување Живот се приклучува кон акцијата „Pay it forward” (направи добро дело и продолжи понатаму) во организација на женската хуманитарна организација Инер Вил Клуб Скопје Еуропеа. (more…)

Продолжи со читање

Осигурување

Иновации во осигурувањето во Македонија – Винер осигурување лансираше апликација за целосно дигитално пријавување на штети

Објавено

на

Винер Осигурување на почетокот на Април го пушти во употреба првото софтверско решение на осигурителниот пазар во државата кое нуди целосно дигитално пријавување на штети. Отсега клиентите на Винер Осигурување имаат можност преку своите компјутери и смартфони да пријават секаков вид на штета, на лесен и едноставен начин и во кое било време, со истовремено единствена можност за увид во статусот на пријавената штета. (more…)

Продолжи со читање
project

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange