Connect with us

Криптовалути

Криптовалутата на Facebook – “Либра” ги загрозува другите криптовалути

Објавено

на

Истражувањата покажуваат дека веќе постои големо интересирање за новата валута од која се очекува да му конкурира на “Биткоин”, а покрај тоа што во компанијата е изгубено верувањето, барем кога е приватноста во прашање.

Се дошло до заклучок дека многу веќе знаат за сеуште неактивната Либра криптовалута, а поради присутноста во медиумите, посебно после негативната кампања која ја покренал Доналд Трамп. По неговата изјава за криптовалутите се запознала потполно нова публика, а пред се со Биткоин и Либра за кои се зборувало.

Утврдено е дека за “Биткоинот” слушнале 58% од граѓаните нс САД, а за “Либра” до сега 16% – само за еден месец откако се слушнало за неа. Додека “Етериум” – е втора најголема криптовалута – таа ја знаат 12% граѓани кои за неа слушнале во јули 2015та година, а помалку познати се “Лајткоин” и “Рипл”.

Од друга страна, истражувањата покажуваат дека голем број корисници не му веруваат на Facebook кога се во прашање финансиските трансакции, бидејќи се работи за скандал за протекување на кориснички податоци, останува да видиме како медиумската видливост на криптовалутата Либра со тек на време ќе ги претрка веќе постоечките криптовалути.

Криптовалути

Во Хрватска се формира инвестициски фонд за инвестирање во биткоини

Објавено

на

Во четвртокот, Управниот одбор на Хрватската агенција за надзор на финансиски услуги (Ханфа) му одобри на друштвото за управување со алтернативни инвестициски фондови „Grifon Asset Management” од Осиек да формира нов отворен алтернативен инвестициски фонд со приватна понуда „Passive Digital Asset”. (more…)

Продолжи со читање

Криптовалути

Биткоинот може да достигне вредност од 30.000 долари до крајот на годинава!?

Објавено

на

Биткоинот во петокот достигна вредност од 7.550 американски долари, што е за 5 проценти повеќе од крајот на претходната недела. (more…)

Продолжи со читање

Криптовалути

Кинеската дигитална валута во фаза на тестирање, ќе се пушти во употреба за Олимпијадата

Објавено

на

Кинеските планови за дигитална валута добиваат на интензитет, при што тестирањето се одвива во четири градови, а се појавуваат информации кои велат дека во тестирањето ќе учествуваат и големите играчи на пазарот како Старбакс и Мекдоналдс. (more…)

Продолжи со читање

Популарно