Connect with us

Кредити

Кредит Плус – нов потрошувачки кредит на Еуростандард Банка наменет за здравствени работници

Објавено

на

0% камата за првите три месеци, 0% провизија за обработка, 0% за административни трошоци и 0% за предвремена отплата – ова се четирите главни карактеристики на новиот потрошувачки кредит „Кредит +“ на Еуростандард Банка, а кој е наменет за вработените во здравствените институции.

Еуростандард Банка одлучи да го воведе овој нов потрошувачки кредит со исклучително поволни услови во рамките на своето кредитно портфолио со цел да им се заблагодари на сите доктори, медицински сестри, медицински лаборанти, медицински техничари, фармацевти односно на хероите во бели мантили за ризикувањето на своите животи во борбата со коронавирусот и пожртвуваноста во заштитата на колективното здравје.

Износот на „Кредит +“ е до 900.000 денари, во зависност од кредитоспособноста на кредитобарателот, а рокот на отплата е до 10 години, поточно на 120 еднакви месечни ануитети, по избор. По истекот на промотивниот период од 3 месеци, каматната стапка изнесува 4,9% годишно. Дополнителна предност кај овој кредит преставува тоа што не се потребни жиранти доколку се аплицира за кредит до 600.000 денари.

Овој исклучително поволен кредит, меѓу другото, може да се употреби за рефинансирање на кредити во друга деловна банка, за рефинансирање на кредитни лимити на картички во други деловни банки, за рефинансирање на изложености во ЕСБ, но и за дополнително одобрување на кредитен лимит со секој одобрен кредит, што ќе се користи преку кредитни картички или во форма на дозволено пречекорување на трансакциска сметка.

Постапката за аплицирање за „Кредит +“ е брза и едноставна односно апликантите кои се вработени во ЈЗУ и ПЗУ потребно е да поднесат барање за кредит, административна забрана на плата и фотокопија од документ за лична идентификација.

Повеќе информации поврзани со „Кредит +“, заинтересираните здравствени работници можат да добијат на телефоните за контакт 02/3249-452 и 02/3249-474 или во експозитурите на Еуростандард Банка АД Скопје низ државата, како и низ широката и распространета мрежа на филијали на Македонска Пошта АД Скопје, каде исто така може да се аплицира за било кој кредит што Банката го нуди во своето кредитно портфолио.

Во интерес на здравјето на своите клиенти, Еуростандард Банка АД Скопје нуди можност и за online аплицирање на својата веб страница, поточно на следниот линк.

Кредити

Како поседувањето сопствен дом ќе ви помогне за подобра финансиска стабилност?

Објавено

на

„Речиси 10 години со моето семејство живеевме под кирија. Како е да се биде закупец знаат само оние што тоа го имаат искусено – селење од еден во друг стан, уништување покуќнина, немање можност да го опремиш станот онака како што сакаш. Тоа се маките за нас возрасните, а за децата дополнителни трауми носеше секое ново селење бидејќи ги губеа другарчињата и средината во која се имаат навикнато. А колку тоа финансиски чинеше? Со просечна кирија од најмалку 150 евра месечно – речиси 20.000 евра“. Вака раскажува Кирил Марковски кој реши да го промени својот живот и да инвестира во својата и иднината на своето семејство со земање станбен кредит и купување сопствен дом. (more…)

Продолжи со читање

Кредити

Потрошувачки кредит од Халкбанк со посебни услови за членовите на СОНК

Објавено

на

Потрошувачки кредит со намалена каматна стапка од само 4,9% фиксна за првите три години и со пакет полиса за осигурување од Халк Осигурување е производ на Халкбанк со посебни услови наменет за членовите на СОНК.

(more…)

Продолжи со читање

Кредити

НЛБ Банка со промотивна кампања за кредитите за физички лица

Објавено

на

НЛБ Банка води промотивна кампања за сите кредити за физички лица до 31.08.2020 година. Во рамки на кампањата сите кредити се нудат без трошоци за одобрување и без трошоци за проценка. (more…)

Продолжи со читање

Популарно