Connect with us

Платежни картички

Кредитни картички со најдобар дизајн за 2018 година

Објавено

на

Кога повеќето од нас избираатт кредитна картичка, дизајнот е ретко на врвот на нашите умови. Искрено, има толку многу други карактеристики што треба да се разгледаат. Каматната стапка и заштитата се земаат во предвид почесто при изборот на картичка од неговата естетска привлечност.

Но, што ако сите работи се создадени еднакви? Дали изгледот на картичката може да ве убеди да аплицирате?

Банките и компаниите за картички знаат дека изгледот не е сè. Постојат кул дизајнирани кредитни кредитни картички кои ќе привлечат внимание при секое купување.

Првата банка која има фасцинантни картички е CIB Bank од Унгарија. Банката е втора по големина во државата, основана 1979 година со седиште во Будимпешта.

На втото место доаѓаат картичките на Frank by OCBC.  Својата креативност покрај дизајнот на картичките ја изразуваат и кога треба да се претстават во јавноста. “Животот е празно платно. И ние сме тука за да ви помогнеме да го направите одличен. Без разлика дали само што почнувате или веќе сте го избрале сопствениот пат, ние го чуваме вашиот грб.Со вистинската мешавина на содржина и алатки, ние ќе ви помогнеме да ги преземете своите страсти, соништа и цели. Бидејќи вашето патување може да биде тешко, но ти не си мек.“- е слоганот како компанијата се претставува на јавноста.

На трето место се наоѓаат картички издадени од Wells Fargo, која е втора по големина банка во светот по пазарна капитализација и четврта по големина банка во САД по вкупна актива. Wells Fargo е рангиранa на 26-тото место на ранг-листата на Fortune 500 за најголемите американски корпорации според вкупниот приход.

 

Останато

Mastercard го менува своето препознатливо лого!

Објавено

на

Компанијата Mastercard објави дека донесена е Одлука за менување на изгледот на своето препознатливо лого. По повеќе од половина век, компанијата ќе го отстрани своето име од логото, каде како заштитен знак ќе останат само црвениот и жолт круг. (more…)

Продолжи со читање

Останато

Ќе се спречува перењето пари – плаќање во кеш само до 1.000 евра!

Објавено

на

Како што пристигна Новата година, така почнаа да важат и нови законски одредби. Откако претходната година во јули беше донесена одредбата на Законот за спречување на перење пари и финансирање тероризам со која прагот на дозволените плаќања во кеш од енормни 15.000 евра драстично се намали на 2.000 евра, заклучно со почетокот на 2019-та година, прагот дополнително се намали на “само” 1.000 евра. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Комерцијална банка АД Скопје ги намали каматните стапки за дозволено пречекорувањи и кредитни картички

Објавено

на

Поради намалување на каматната стапка на благајничките записи, Комерцијална банка АД Скопје донесе одлука, почнувајќи од 01.01.2019 година, да изврши намалување на каматните стапки кај дозволеното пречекорување на трансакциските сметки за физички лица и кај дел од кредитните картички за правни и за физички лица. (more…)

Продолжи со читање

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange