Connect with us

Платежни картички

Кредитната картичка на Apple не може да се користи за купување на криптовалути

Објавено

на

На интернет страницата на банката „Goldman Sachs“, која екслузивно ќе ги издава новите кредитни картички на Apple , наречени „Apple Card“, се појавил договор за користење на нови услуги кои открил некои интересни детаљи.

Оваа кредитна картичка треба да им биде на располаѓање на корисниците во текот на овој месец, а тие кои ќе се одлучат за неа имаат можност за купување, собирање на “cash back”, но ќе мораат да платат и многувисока камата (13,24-23,24%) која за САД е вообичаена. Тоа се карактеристики кои веќе ги знаевме, но банката „Goldman Sachs“ открива и некои други услови за користење.

Картичката „Apple Card“ не може да се користи за купување на „парични еквиваленти“ во кои спаѓаат криптовалути, жетони за коцкање, лозови за лотарија и обложување, и други слични трансакции. Една картичка не можат да ја користат повеќе личности, бидејќи секоја ќе биде поврзана со компјутерот и iPhone телефонот на корисникот, а тој iPhone не смее да користи Jailbreak. Сите корисници кои ќе прават неовластена промена на софтверот или хардверот на iPhone-от ќе бидат исфрлени од програмата за користење на кредитната картичка „Apple Card“, се наведува во правилникот за користење.

Платежни картички

Банките оваа недела ќе започнат со издавање на новите платежни картички „Купувам домашно“!?

Објавено

на

Министерката за финансии Нина Ангеловска соопшти дека оваа недела, веднаш штом ги добијат листите со корисници, банките ќе започнат да ги издаваат платежните картички „Купувам домашно“, наменети за помош на граѓаните како дел од третиот сет економски мерки на Владата, а средствата ќе им бидат исплатени директно од Буџетот, преку владината КОВИД програма. (more…)

Продолжи со читање

Платежни картички

За кого е наменета, кога, како и каде ќе се користи домашната платежна картичка “Купувам домашно”!?

Објавено

на

„Заедно ќе ја зајакнеме македонската економија – поддршка за граѓаните – за македонските производи и услуги”, напиша министерката за финансии, Нина Ангеловска на својот „Фејсбук” профил. (more…)

Продолжи со читање

Платежни картички

Промотивно за сите корисници на ЦКБ Visa картичките!

Објавено

на

Централна кооперативна Банка АД Скопје со задоволство ги известува своите почитувани клиенти за соработката со kliknijadi.mk, позната компанија за достава на храна, во која што сите корисници на ЦКБ Visa картички ќе имаат придобивки. (more…)

Продолжи со читање

Популарно