Connect with us

Компании

Кој купи 12,781 обични акции од Гранит АД Скопје!?

Објавено

на

Гранит АД Скопје ја известува јавноста преку соопштение на Македонска берза дека Претседателот на Управниот одбор на Гранит АД Скопје, г-дин Страшо Милковски се стекна со 12,781 обични акции издадени од компанијата.

Со оваа нова инвестиција од 12,781 купени акции од компанијата со која раководи, г-н Страшо Милковски се повеќе го зголемува својот акционерски капитал во Гранит АД Скопје, каде што вкупниот број на акции во моментов изнесува 3.071.377 обични акции со право на глас, а вредноста на една акција изнесува 1.314,37 денари.

Компании

Зголемени платите на вработените во КАМ за 25% во споредба со лани

Објавено

на

КАМ доследно ја имплементира својата стратегија на континуирано вложување во вработените, а како резултат на тоа бележи раст на платите на своите вработени за 25 отсто во споредба со септември минатата година. Последното зголемување се однесува на вработените во администрација каде просечната исплатена месечна нето плата изнесува 53.000 денари. (more…)

Продолжи со читање

Компании

АЕТМ објавува нов Jавен повик за зајакнување на дигиталните вештини и отварање нови е-продавници: „Дигитално подготвени за е-трговија“

Објавено

на

Асоцијацијата за е-трговија на Македонија – AETM, во рамки на проектот „Дигитално подготвени за Е-Трговија” објавува Јавен повик за учество на заинтересирани компании во програмата за поддршка на микро, мали и средни претпријатија и регистрирани индувидуални производители кои доаѓаат од следниве три сектори: (more…)

Продолжи со читање

Компании

ЕОС Матрикс: Зголемени инвестициите во откуп на побарувања во корпоративниот сектор

Објавено

на

Инвестициите во откуп на побарувања од корпоративниот сектор на ЕОС Матрикс се зголемија повеќе од двојно, споредено со претходниот период. Само во последната година компанијата инвестираше нешто околу 1 милион евра во побарувања од овој тип. (more…)

Продолжи со читање

Популарно