Connect with us

Анализи

Која компанија подготвува нешто ново, единствено и достапно преку мобилен телефон?

Објавено

на

Изминатиов период на македонските портали и телевизиски канали се појавија реклами за тоа дека се подготвува нешто ново, прво и единствено на пазарот што е достапно со клик на мобилен телефон.

Моменталната ситуација, ги променува навиките кај сите нас и се повеќе ги користиме дигиталните сервиси и мобилните апликации за да реализираме многу активности директно преку нашиот мобилен телефон.


Особено не радува фактот, што многу македонски компании ги следат светските трендови на водење на бизнисот онлајн и постојано ги прилагодуваат своите услуги со цел да бидат подостапни за своите клиенти и да им заштедат време и средства.


Останува да дознаеме во периодот кој следува која компанија подготвува нешто кликастично и достапно на мобилен телефон.

Анализи

Кои се најплатените професии во земјава?

Објавено

на

Податоците на Државниот завод за статистика покажуваат дека за септември просечната исплатена нето плата во земјава била 27.405 денари. Сепак, постојат и такви професии во земјава што земаат просечна плата далеку над државниот просек. (more…)

Продолжи со читање

Анализи

Кои се десетте најголеми компании на Балканот?

Објавено

на

Најголемата компанија на територијата на поранешна Југославија според вкупните приходи од работењето е словенечки „Петрол“ со годишен приход од 3,6 милијарди евра. (more…)

Продолжи со читање

Анализи

Пет македонски банки во топ 100 банки во југоисточна Европа

Објавено

на

Пет банки од Македонија се најдоа на листата на топ 100 во југоисточна Европа, покажува анализата на „Seenews“. (more…)

Продолжи со читање

Популарно