Connect with us

Форекс

“Корпа” од Лондонската берза за понудата за преземање од Хонг Конг

Објавено

на

Лондонската берзанска група (ЛСЕ), која е оператор на Лондонската берза, ја отфрли понудата на оператоот на Хонконгшката берза за спојување во вредност од 39 милијарди долари.

Тоа значи дека ЛСЕ групата, сепак, одлучила да остане при планираното купување на провајдер за финансиски информации.

Групацијата ЛСЕ во писмо до операторот на берзата во Хонг Конг, изразува загриженост по повод клучните аспекти од изнесената понуда, наведувајќи и дека уверувањата на хонконгшките компании во врска со брзата имплементација на договорот не се доволно кредибилни.

Според тоа, Управниот одбор едногласно го отфрла предлогот, се наведува во соопштението на операторот на Лондонската берза.

Најновата вест предизвика акциите на ЛСЕ да скокна за 1,3%.

Форекс

Втор ден по ред акциите на Македонска берза обоени во црвено, еврото со вредност од 61.5355 денари

Објавено

на

Втор ден по ред акциите кои котираат на Македонска берза еден ден ја губат својата вредност. По минатонеделниот раст на вредноста, оваа недела акциите бележат пад на вредноста, а тоа најмногу се гледа со движењето на индексот МБИ10 на Македонска берза кој ги содржи десетте најликвидни хартии од вредност на котираните акционерски друштва. (more…)

Продолжи со читање

Форекс

НЕДЕЛА НА ХВ: Ви ја претставуваме Дирекцијата за услуги со хартии од вредност на Комерцијална банка

Објавено

на

Комерцијална банка посветува посебно внимание во посредувањето при купопродажба на хартии од вредност на Македонската берза. (more…)

Продолжи со читање

Форекс

НЕДЕЛА НА ХВ: Ви ја претставуваме Дирекцијата за услуги со хартии од вредност на Шпаркасе Банка Македонија

Објавено

на

Шпаркасе Банка Македонија АД Скопје на своите клиенти им овозможува користење на брокерски услуги, односно пристап до хартиите од вредност на 108 домашни котирани компании, со вкупна пазарна капитализација над 2 милијарди евра. (more…)

Продолжи со читање

Популарно