Connect with us

Останато

Корисниците на Ајфони и петти ден по пуштањето во употреба не се во можност да ја користат апликацијата МојДДВ

Објавено

на

На почетокот на месец јули беше лансирана долгонајавуваната апликација “МојДДВ”, за поврат на 15 проценти од платениот ДДВ кај граѓаните.

Но, дел од нив се незадоволни, бидејќи и петти ден по пуштањето во оптек на апликацијата, корисниците на Ајфон телефони сеуште не се во можност истата да ја инсталираат, а со тоа да вратат дел од платениот ДДВ при купувањето на производи и услуги.

Секојдневни се поплаките за нефункционалноста на апликацијата, се чувствуваат дискриминирани бидејќи и после една недела откако апликацијата профункционира за Андроид, на „Apple Store“ сеуште не е прикачена.

Апликацијата “MојДДВ” за IOS ќе биде достапна за преземање во наредните денови, посочуваат од Владата на Република Северна Македонија.

Останато

Оштетените штедачи од Еуростандард Банка бараат закон за нивно обештетување

Објавено

на

Иницијативниот одбор на Здружението на оштетени штедачи од Еуростандард Банка соопшти дека одржале состаноци со сите пратенички групи во Собранието со цел барање на поддршка во изнаоѓање на итно, изводливо и ефикасно решение за оштетените штедачи од Еуростандард Банка – физички и правни лица. (more…)

Продолжи со читање

Останато

Еурохаус АД Скопје се приклучи кон иницијативата за организација на првиот „Инвеститорски ден“

Објавено

на

По повод 25-тата годишнина од основањето на Македонската берза на хартии од вредност АД Скопје, брокерската куќа Еурохаус АД Скопје се приклучи кон иницијативата за организација на првиот „Инвеститорски ден“, а која е поддржана и од останатите институции – чинители на пазарот на хартии од вредност. (more…)

Продолжи со читање

Останато

Приходите и расходите во буџетот согласно проекциите, четвриот пакет мерки нема да го зголеми долгот

Објавено

на

Четвртиот пакет економски мерки се подготвува, а неговата реализација нема да придонесе да се зголеми јавниот долг над проектираните 60 проценти од БДП. Финансирањето е стабилно. Приходите и расходите во Буџетот се согласно проекциите со ребалансот на буџетот. (more…)

Продолжи со читање

Популарно