Connect with us
P2_P_MK_1600x400

Осигурување

Конференција на тема “Осигурување на побарувања и придобивки за компаниите”

Објавено

на

Во организација на Стопанската комора на Македонија и Сава осигурување, ќе се одржи настан кој е наменет за бизнис секторот и насочен кон развојот на јавната свест за значењето на осигурувањето на побарувања, односно заштитата од ненаплатени побарувања.

Важноста на осигурувањето на побарувања е јасна кога знаеме што сѐ може да предизвика ненавремено наплатеното побарување (неликвидност, проблеми со планираните парични текови, пролонгирање на плановите, финансиски импликации). Истовремено, осигурувањето на побарувања има позитивно влијание и врз продажните резултати бидејќи овозможува излез на нови пазари, како и обезбедување нови купувачи на постојните пазари.

На конференцијата „Осигурување на побарувања и придобивки за компаниите“ се очекува релевантни говорници од финансискиот сектор да ги презентираат актуелните случувања, како и придобивките од квалитетното осигурително покритие, сето тоа поддржано од регионални и европски примери.

Настанот ќе биде корисен за сите компании што во своето работење овозможуваат подолги рокови на плаќање, или сакаат да нудат работење со одложено плаќање, можеби развиваат нов производ или се прошируваат на нов пазар, ако имаат ограничени интерни можности за наплата, врзани се со само неколку големи купувачи или едноставно сакаат да ги подобрат условите за кредитирање.

Конференцијата е закажана за 17 октомври 2019, во просториите на Стопанска комора на Македонија.

Повеќе детали за истата можете да погледнете тука.

Осигурување

АМ Бест ја потврди бонитетната оценка »A« за Групацијата Триглав

Објавено

на

Агенцијата за кредитен рејтинг АМ Бест, по редовната годишна ревизија, на Заваровалница Триглав и Позаваровалница Ре повторно им ја потврди бонитетната оценка на финансиска моќ »A« (одлично) и долгорочната бонитетна оценка за кредитна способност на издавачот »A«. Оценките за кредитниот рејтинг на двете друштва имаат стабилна среднорочна прогноза, која ги изразува очекувањата на агенцијата, дека Триглав, среднорочно, ќе ја задржи својата цврста финансиска позиција, доброто работење и водечката положба на пазарите во Словенија и регионот, каде е присутна Групацијата. (more…)

Продолжи со читање

Осигурување

Промени во составот на Одборот на директори на Кроациа осигурување/живот

Објавено

на

КРОАЦИА ОСИГУРУВАЊЕ АД преку соопштение на Македонска берза ја известува јавноста за измени во органите на управување на Друштвото. (more…)

Продолжи со читање

Осигурување

Официјално: ЕУРОСИГ АД Скопје стана ГРАВЕ НЕЖИВОТ Скопје

Објавено

на

Друштвото за осигурување ЕУРОСИГ АД Скопје преку соопштение на Македонска берза ја известува јавноста за извршена промена на назив врз основа на претходно добиено решение од АСО за издавање согласност за промена на назаивот. (more…)

Продолжи со читање

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange