Connect with us

Останато

Конференција за зајакнување на капацитетите на Државниот завод за ревизија за вршење на надворешна ревизија

Објавено

на

Во организација на Државниот завод за ревизија денеска ќе се одржи конференција за затворање на твининг проектот „Понатамошно зајакнување на капацитетите и ефикасноста на Државниот завод за ревизија за вршење на надворешна ревизија“, финансиран од ЕУ на која ќе се претстават проектните резултати, научените лекции и идните предизвици.

Проектот, како што информираат од ДЗР, е со вкупен буџет од 1.400.000 евра и се спроведувал со поддршка од Националниот завод за ревизија на Република Бугарија и Државниот завод за ревизија на Република Хрватска, како помлад партнер.

Целта на проектот беше понатамошно подобрување на капацитетите и ефикасноста на Државниот завод за ревизија за вршење на ревизија. Проектот се спроведуваше преку четири компоненти: понатамошно зајакнување на ревизорскиот процес согласно меѓународните ревизорски стандарди, јакнење на ревизорските капацитети, добра соработка со Парламентот, подобрување на системите за ИТ комуникација и за управување со човечки ресурси“, појаснуваат од ДЗР.

Останато

Ангеловска: За два месеци 203.605 прегледи на Отворени финансии, транспарентноста останува наш приоритет

Објавено

на

За два месеца платформата Отворени финанси имала 203.605 прегледи од страна на 19 илјади корисници, кои просечно поминувале 7.07 минути, покажуваат податоците на Министерството за финансии. (more…)

Продолжи со читање

Останато

НЕДЕЛА НА ИНОВАЦИИ: Knigoteka – прва домашна дигитална книжарница

Објавено

на

Македонската компанија Knigoteka е првата домашна дигитална книжарница за продажба на електронски книги каде на едно место може да се најдат изданијата на голем број македонски издавачки куќи. (more…)

Продолжи со читање

Останато

НЕДЕЛА НА ИНОВАЦИИ: Kiimo – македонска апликација за достава на пратки

Објавено

на

Преку апликацијата Kiimo ќе имате можност за достава на пратки додека се движите, шетате или работите во урбана средина, која може да донесе дополнителна заработка и да го реши проблемот на изгубените и недоставени пратки. (more…)

Продолжи со читање

Популарно