Connect with us

Домашни банки

Константин Илијчов Арнаудов нов член на Надзорниот одбор на УНИБанка

Објавено

на

УНИБанка АД Скопје преку соопштение на Македонска берза ја известува јавноста за измени во органите на управување односно Надзорниот одбор на Банката.

“Ве известуваме дека Гувернерката на НБРСМ, со решението бр.15-4287/3 од април 2019 година, издаде претходна согласност за именување на г-дин Константин Илијчов Арнаудов за член на Надзорниот одбор на Универзална Инвестициона Банка АД Скопје. Мандатот на именуваниот член e определен на 4 (четири) години, сметано од денот на приемот на Решението – 19.04.2019 година”, се вели во соопштението.

Досега, Надзорниот одбор на УНИБанка АД Скопје го сочинуваа:

  • Светозар Александров Попов – Претседател на Надзорен одбор
  • Ралица Иванова Богоева Заменик претседател на Надзорен одбор
  • Јанко Ангелов Караколев – Член на Надзорен одбор
  • Пеце Недановски  – Независен член на Надзорен одбор
  • Николај Сергеевич Драгомирецки  – Независен член на Надзорен одбор

Домашни банки

НЛБ Банка започна со исплата на парична помош од социјална и детска заштита

Објавено

на

Согласно моменталните случувања со пандемијата на Корона вирусот, со цел да излезе во пресрет на потребите на своите клиенти, НЛБ Банка од денеска, 3- ти јули, започна со исплата на парична помош од социјална и детска заштита.
(more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Соопштение од Стопанска банка АД – Скопје за исплата на парични права од социјална заштита

Објавено

на

Стопанска банка АД – Скопје ги информира своите клиенти дека денеска изврши процесирање на паричните средства за социјална и детска заштита, при што за клиентите – корисници на дебитни картички, средствата веќе се достапни за располагање САМО во трговија и на банкоматите. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Комерцијална банка започна со исплата на парична помош од социјална и детска заштита за јуни

Објавено

на

Од денеска, 3 јули 2020 година, Комерцијална банка АД Скопје започна да врши исплата на парична помош од социјална и детска заштита за месец јуни на корисниците кои помошта ја примаат на нивната денарска сметка во Банката. (more…)

Продолжи со читање

Популарно