Connect with us

Домашни банки

Конкурс на Охридска банка за поддршка на млади инструменталисти

Објавено

на

Во рамки на годишната стратегија за општествена одговорност, Охридска банка Сосиете Женерал веќе ја најави својата платформа за општествена одговорност наречена, ОБСГ Клуб на таленти, која ќе има за цел да пронаоѓа млади, амбициозни и талентирани лица во различни области и истите финансиски да ги поддржува, „Имаш ли жичка за музика?“ е првиот конкурс од оваа платформа кој во наредните месеци ќе биде во потрага по млади и талентирани инструменталисти.

Конкурсот на Охридска банка Сосиете Женерал е за млади инструменталисти и стани првиот член на Клубот на таленти на ОБСГ и првиот стипендист на Банката.

На Конкурсот „Имаш ли жичка за музика?“ кој ќе биде отворен до 30 септември 2018 година, Право на учество имаат сите заинтересирани млади инструменталисти на возраст од 14 до 18 години, односно родени во периодот 2000 ‒ 2004 година. Инструменти што се земаат предвид на Конкурсот се: клавир, хармоника, виолина, виолончело, виола, гитара, контрабас, хорна, харфа, обоа, кларинет, флејта, труба, фагот, саксофон,тромбон.

Аплицирањето се врши онлајн, на веб страницата www.obsgklubnatalenti.mk во делот Аплицирање, каде треба да се пополнат неколку прашања и да се испрати линк од настап на апликантот.

Домашни банки

ЕБОР: Во Македонија има многу банки, а пазарот е мал

Објавено

на

Во Македонија има многу банки а пазарот е мал. Во најновиот извештај за за транзицијата 2018-2019, ЕБОР сугерира конослидација на банкарскиот сектор и развивање на капацитетите за обновлива енергија. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Комерцијална банка најуспешна во тргување на девизните пазари

Објавено

на

Светскиот магазин Global Finance, со седиште во Њујорк, САД,  на Комерцијална банка АД Скопје ѝ ја додели наградата „Најдобар FX Провајдер за Република Македонија (Најдобар давател на услуги од областа на девизните пазари во Македонија за 2019 година)“. Ова е петто  по ред  признание за најуспешно работење на Комерцијална Банка АД Скопје во доменот на тргување со финансиски инструменти во Република Македонија,  доделено од Global Finance. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Капитал банка ја прошири својата мрежа на експозитури во Кисела Вода, Скопје

Објавено

на

Капитал банка АД Скопје продолжи со проширување на својата мрежа на експозитури на територијата на град Скопје, водена од својата мисија за градење на доверба, сигурност и посветеност кон клиентите, нудејќи им највисок стандард на финансиски услуги. (more…)

Продолжи со читање
P2_P_MK_300x250

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange