Connect with us

Домашни банки

Комерцијална банка спонзор на годишната конференција „Ecommerce: Ready. Set. Grow!“

Објавено

на

Како еден од лидерите во понудата на дигитални финансиски услуги и во развојот на услугата електронска трговија во земјава, Комерцијална банка со задоволство ја спонзорираше четвртата годишна конференција на тема „Ecommerce: Ready. Set. Grow!“, која ја организираше Асоцијацијата за е-трговија на Македонија.

Во присуство на неколку стотини учесници на конференцијата, претставникот на Комерцијална банка, Киро Чадиковски, директор на Дирекцијата за банкарски картички и трансакциски сметки, сподели значајно искуство и совети за предностите и функционалностите на електронската трговија, која им овозможува на бизнисите да станат достапни за сите заинтересирани купувачи, од целиот свет и во секое време. Комерцијална банка секогаш ги препознава новите потреби на своите клиенти и преку континуирани инвестиции во производите и услугите што ги нуди им помага да остварат раст и развој на бизнисите.

Домашни банки

УНИБанка со голема поволност за сите нови клиенти

Објавено

на

УНИБанка пред неполн месец ја отвори својата нова експозитура која е лоцирана во скопската населба Капиштец. Ова е дел од сеопфатаната стратегија за проширување на мрежата на Банката со што таа станува се подостапна за своите клиенти, за физичките и за правните лица. Новата експозитура се наоѓа на улицата Народен фронт број 17 и впрочем е 32 експозитура на УНИБанка во земјава. (more…)

Продолжи со читање

Анализи

БАНКАТА НА ГОДИНАТА ОСТВАРИ РЕЗУЛТАТ КОЈ ГО ОПРАВДУВА ОВОЈ ЕПИТЕТ – Комерцијална банка оствари фантастична добивка од 37,5 милиони евра во 2021 година!

Објавено

на

Во периодот од 01.01-31.12.2021 година Комерцијална банка АД Скопје од своето работење оствари добивка пред оданочување во износ од 2.504,6 милиони денари наспроти 2.067,1 милиони денари во 2020 година, што претставува пораст од 21,2%. Планираната добивка за анализираниот период е реализирана со 127,1%. Данокот на добивка во 2021 година изнесува 200,3 милиони денари, а нето-добивката за годината изнесува 2.304,3 милиони денари, или 20,5% повеќе во однос на минатата година. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Очекувања на менаџментот на СТОПАНСКА БАНКА АД-СКОПЈЕ за случувањата во банкарскиот сектор во 2022 година

Објавено

на

На почетокот на тековната 2022 година, се обраќаме до банките во Република С.Македонија со цел објавување на очекувањата на водечките банкари во нашата земја од аспект на предизвиците со кои ќе се соочат Банките во периодот што следи. (more…)

Продолжи со читање

Популарно