Connect with us

Домашни банки

Комерцијална банка преку промоција на услугата KomPay во Скопје Сити Мол, помагаше на младинските центри „Сакам да знам“

Објавено

на

Дел од вработените во Комерцијална банка АД Скопје кои беа дел од изработката на новата апликација за мобилно плаќање KomPay, во текот на вчерашниот ден во Скопје Сити Мол кај киното Cineplexx, во периодот од 18 до 20:30 часот ја промовираа KomPay услугата, притоа доближувајќи ја до заинтересираните корисници со цел полесно и поедноставно користење.

Но, покрај тоа што Комерцијална банка АД Скопје е прва банка која ја лансираше оваа услуга на пазарот, уште позначајно за оваа апликација е нејзината општествено одговорна компонента, а тое е дека со секоја трансакција со услугата KomPay, Комерцијална банка АД Скопје издвојува по еден денар за младинските центри „Сакам да знам“.

За таа цел, за време на настанот, на влезовите во City Mall, волонтери делеа флаери со цел да ги запознаат посетителите со работата на младинските центри „Сакам да знам“.

Младинските центри „Сакам да знам“ во Шуто Оризари и Водно со кои раководи Асоцијација за здравствена едукација и истражување-ХЕРА во партнерство со Здравствениот дом – Скопје се првите и единствени центри во Скопје, отворени во 2006 година, кои нудат бесплатни и доверливи здравствени услуги и советување за младите и за социјално маргинализираните лица.

Од отворањето во 2006 година до денес, двата младински центри „Сакам да знам“ имаат понудено повеќе од 88.000 услуги на над 27.000 клиенти. Од нив, околу 70% се млади до 30 години кои доаѓаат од социјално исклучени или ранливи групи, а околу 20% се студенти и средношколци.

 

Домашни банки

ОФИЦИЈАЛНО: “УНИБанка” издаде перпетуална обврзница по пат на приватна понуда

Објавено

на

На 11.01.2019 година, УНИБанка преку Македонска берза објави дека банката донесе одлука за издавање на капитален инструмент по пат на приватна понуда. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Халкбанк АД Скопје ги извлече добитниците од наградната игра ,,Халквантура”

Објавено

на

Халкбанк АД Скопје на ден 16.01.2019 година во просториите на Деловниот Центар на Халкбанк АД Скопје во Скопје ги извлече добитниците на награди од наградната игра ,,Халквантура’’. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Нови престижни награди за Стопанска банка а.д. Битола

Објавено

на

Остварените резултатите, постигнатиот успех, континуираниот развој на нови технологии и производи се само дел од критериумите врз база на кои светски реномираните магазини ги доделуваат глобалните и регионалните награди за најдобрите во банкарскиот свет. (more…)

Продолжи со читање

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange