Connect with us

Домашни банки

Комерцијална банка повторно во друштво на најдобрите FX провајдери во светот

Објавено

на

Комерцијална банка АД Скопје по 11. пат се најде во друштво на најдобрите FX провајдери во светот, избрани од угледниот меѓународен магазин „Global Finance“. Магазинот, со седиште во Њујорк, ја награди Комерцијална банка за најдобар давател на услуги од областа на девизните пазари во Република Северна Македонија за 2022 година.

Изборот за најдобар „FX Провајдер“ на финансиските пазари во Северна Македонија е направен врз основа на неколку критериуми, кои вклучуваат: големина на трансакции, пазарно учество, обем на глобална покриеност, ниво на услуга кон клиентите, конкурентни цени и користење иновативни технологии.

 „Актуелните нарушувања во прекуграничната трговија и глобалните канали за набавка, предизвикани од пандемијата, ја истакнуваат значајноста на супериорните FX партнери. Овие награди се во чест на банките со силни FX оддели, кои најдобро ги водат своите клиенти низ турбулентните и непредвидливи времиња“, изјави Џозеф Д. Џиарапуто, издавач и уреднички директор на „Global Finance“.

Годинашните награди од „Global Finance“, кои се доделуваат 22. година по ред, се во чест на Гордон Плат, кој почина во 2020 година, а со години беше главниот носител на програмата за доделување на наградите за најуспешно работење во доменот на тргување со финансиски инструменти во над 100 земји во светот.

Домашни банки

Именувани тројца нови членови на Управниот одбор на НЛБ д.д. Љубљана, меѓу кои и Антонио Аргир

Објавено

на

На вчерашниот прв состанок на Надзорниот одбор на НЛБ д.д Љубљана годинава, членовите се фокусираа на имплементација на стратегијата на НЛБ Групацијата и статусот на вклучување на факторите за управување со еколошките и социјални аспекти во деловниот модел на НЛБ Групацијата. На седницата, Надзорниот одбор назначи и тројца нови членови на Управниот одбор, со што истиот се прошири на вкупно шест члена. За нови членови на Управниот одбор на НЛБ д.д именувани се: Хедвика Усеник, Антонио Аргир и Андреј Ласиќ. Сите доаѓаат од НЛБ д.д или НЛБ Групацијата, имаат долгогодишно искуство и се веќе докажани во својата работа. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Стопанска банка АД – Скопје изврши измена и дополнување во тарифите за надоместоци за физички лица

Објавено

на

Стопанска банка АД – Скопје ги известува своите клиенти дека воведува нови и врши измена на некои од постојните надоместоци во тарифата за физички лица, при што ги утврдува следните надоместоци: (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

ТТК Банка: Известување за работно време на филијали и експозитури на 19.1.2022 година (среда)

Објавено

на

ТТК Банка АД Скопје ги известува своите почитувани корисници дека по повод претстојниот празник – Богојавление (Водици), на 19.1.2022 година (среда) ќе работат следните филијали и експозитури на Банката: (more…)

Продолжи со читање

Популарно