Connect with us

Платежни картички

Комерцијална банка на сите корисници на платежни картички им овозможува бесплатна дополнителна заштита при секое онлајн купување

Објавено

на

На сите корисници на „Mastercard®” и „Visa” кредитни и дебитни картички, Комерцијална банка бесплатно им овозможува највисоко ниво на заштита со помош на 3DES Secure.

Тоа е врвен безбедносен систем кој во реално време овозможува највисоко ниво на заштита при секоја интернет-трансакција со картички од кој било компјутер, таблет или мобилен телефон.

Вашите трансакции се максимално сигурни без дополнителна опрема, активација, лозинка или специјален софтвер.

3DES Secure системот врши автоматска компјутерска анализа на секое Интернет плаќање со цел да се осигури дека вистинскиот сопственик на картичката ја иницира трансакцијата. Со таквата позадинска проверка се овозможува дополнителна заштита на клиентите и се спречува злоупотребата пред таа да се случи.

Механизмот на 3DES Secure е насочен кон заштита од кражба на идентитетот на корисниците на картичките и заштита од злоупотреба на податоците од картичката (бројот на картичка, датумот на истекување и CVC/CVV2 кодот).

3DES Secure протоколот кај „Mastercard” каричките се применува под името Mastercard SecureCode®, додека кај „Visa” картичките под името Visa Secure.

Повеќе информации може да најдете на следниот линк.

Платежни картички

АПЛИЦИРАЈ, АКТИВИРАЈ И ДОБИЈ БОНУС со Visa Gold кредитните картички на Халкбанк!

Објавено

на

Од 15.03.2023 сите клиенти кои ќе аплицираат за Visa Gold кредитна платежна картичка за физичко лице издадена од Халкбанк АД Скопје имаат можност да добијат 500 бонус поени на картичката. (more…)

Продолжи со читање

Платежни картички

ШПАРКАСЕ БАНКА: ПРВА БАНКА ШТО ЌЕ ИЗДАВА ЦЕЛОСНО РЕЦИКЛИРАЧКИ КАРТИЧКИ 

Објавено

на

Како дел од зелената транзиција, за првпат во банкарскиот сектор во земјава Шпаркасе Банка започна да издава Visa Eco картички од рециклирачки материјал, со посебни својства на разградливост. Производството на картички на разградлив материјал, ќе влијае да се заштедат минимум 300 кг пластика произведена и одложена во животната средина годишно, или еквивалент на 1.800 кг CO2. (more…)

Продолжи со читање

Платежни картички

ИутеКредит ја воведува првата биоразградлива картичка во земјата

Објавено

на

Еко свесноста е еден од главните принципи во работењето на ИутеКредит Македонија. Постојаното залагање за развој на финансиски услуги кои ќе остават што помал белег на природните ресурси се пресликува и во користење на производи кои се во синергија со оваа мисија на компанијата. (more…)

Продолжи со читање

Популарно