Connect with us

Домашни банки

Комерцијална банка и Црвениот крст продолжуваат да им помагаат на децата и младите со попреченост

Објавено

на

Во услови на силно изразени економски неизвесности и зголемени потреби на населението од помош и поддршка, Комерцијална банка е особено горда што повторно ќе обезбеди значајна финансиска поддршка за најранливите категории граѓани.

Банката 13-та година по ред останува Генерален покровител на проектот „Подобра социјализација на деца и млади со попреченост и психо-социјална поддршка на деца во згрижувачки семејства”, преку кој во соработка со Црвениот крст во Република Северна Македонија помага за подобрување на квалитетот на животот на 340 дечиња во земјава.

„Нашата цел е преку овој проект да поддржиме повеќе активности за развивање на креативниот капацитет на децата и на младите на кои им е неопходна поголема вклученост во општеството за да се чувствуваат еднакви, среќни и исполнети. За таа цел се вклучуваат и вработени-волонтери од Комерцијална банка, кои со голема емпатија и ентузијазам им помагаат на тимовите на Црвениот крст во организирање редица креативни работилници, хуманитарни продажни изложби, едукации, згрижување и психолошка поддршка на децата и слично.

Нашата поддршка е особено значајна затоа што ја намалува ранливоста на нашите сограѓани и создава еднакво општество за сите. Хуманоста, сочуството, солидарноста и грижата за квалитетен живот на сите граѓани е наша постојана мисија, во која се водиме од нашето мото дека Полесно е заедно да стигнеме до поголеми успеси”, велат од Комерцијална банка.

Домашни банки

Благодарница до Комерцијална банка за донацијата на 6.000.000 денари за настраданите од земјотресите во Турција и Сирија

Објавено

на

Солидарноста и хуманоста во Комерцијална банка не познаваат граници, особено кога сме сведоци на трагедии од големи размери, какви што беа земјотресите што ги погодија Турција и Сирија. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

2,2 милиони успешни трансакции во 2022 година со е-commerce од Комерцијална банка

Објавено

на

Е-продавницата стана задолжителна алка во синџирот кој продуцира успешни бизниси во денешното дигитално време. Пред и по Covid-пандемијата веќе ништо не е исто и затоа онлајн продажбата освојува сѐ повеќе купувачи. Токму затоа и Комерцијална банка е особено горда на својот придонес за развојот на е-трговијата во земјава. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Комерцијална банка генерален покровител на престижната награда „Роман на годината“ и за 2022

Објавено

на

Празникот на македонското литературно творештво, манифестацијата „Роман на годината“, секоја година е повод за нова гордост и нов подвиг на целокупната културна дејност во земјава. Токму затоа Комерцијална банка е особено горда што шеста година по ред е генерален покровител на престижната награда „Роман на годината“, која годинава ќе му се додели на романот „Вистинита но не многу веројатна историја за семејството Пустополски за куќата покрај Вардар и за четирите прстени“ од академик Влада Урошевиќ, во издание на „Арс Либрис“. (more…)

Продолжи со читање

Популарно