Connect with us

Домашни банки

Комерцијална банка: Исплатата на пензиите за август започнува на 26.08.2020 година

Објавено

на

Комерцијална банка АД Скопје ќе започне со исплата на пензиите за август од среда, 26.08.2020 година. Пензионерите кои имаат активна дебитна картичка со својата пензија ќе може да располагаат од среда и ќе може да ја подигнат на банкомат или да ја користат за безготовинско плаќање.

Исплатата на пензионерите кои не користат платежни картички ќе биде организирана во четири групи, според висината на пензијата, согласно следниот распоред:

  • среда 26.08.2020 година, исплата на пензии до 11.000 денари
  • четврток 27.08.2020 година, исплата на пензии од 11.001 до 14.000 денари
  • понеделник 31.08.2020 година, исплата на пензии од 14.001 до 18.000 денари
  • вторник 01.09.2020 година, исплата на пензии над 18.000 денари

За пензионерите кои досега пензијата ја примале преку Еуростандард банка, а до 21.08.2020 година не успеале да отворат трансакциска сметка во друга банка, ќе има дополнителна исплата во текот на септември. Примателите на пензија кои веќе имаат отворено трансакциска сметка во Комерцијална банка августовската пензија ќе ја добијат во периодот од 26.08 до 01.09, согласно висината на пензијата. Со цел да им помогне полесно да ги надминат евентуалните финансиски потешкотии, Банката им одобри дозволено пречекорување во висина на една пензија на сите пензионери кои по затворањето на Еуростандард банка преминаа во Комерцијална.

За да се избегнат редиците и да се заштити здравјето од Коронавирусот на сите корисници на банкарски услуги, апелираме при посетата на филијалите и експозитурите на Комерцијална банката строго да се почитува наведениот распоред, задолжително да се носи лична заштитна опрема на лицето (заштитна маска, марама или шал), да се држи пропишаното минимално растојание и да се врши дезинфекција на рацете.

Домашни банки

Пензиите ќе се исплаќаат од 27-ми октомври

Објавено

на

Владата на Република Северна Македонија на денешната 13-та седница ја разгледа и усвои Информацијата за исплата на пензии за октомври 2020 година и притоа го задолжи Фондот за пензиско и инвалидско осигурување на Северна Македонија да ги достави податоците за пензиите до деловните банки најдоцна до 26.10.2020 година (понеделник) (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Известување за нова локација на банкомат на Централна кооперативна Банка АД Скопје

Објавено

на

Централна кооперативна Банка АД Скопје ги известува своите почитувани клиенти дека е поставен нов банкомат на следната локација: во просториите на локалот Шкорпион 13, бул. “Маршал Тито” бр. 79, Куманово. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Халкбанк АД Скопје прва банка од регионот која се вклучува на глобалната коалиција „Прајслес Планет“ (Priceless Planet) на Mastercard за зачувување на животната средина

Објавено

на

Халкбанк АД Скопје, како компанија чија стратегија за општествено одговорно делување се темели на подигнување на еколошката свест, од 20 октомври склучува партнерство со големата глобална иницијатива на Mastercard, наречена „Прајслес Планет“ (Priceless Planet), чија цел е преку својата широка коалиција да обедини повеќе бизниси и потрошувачи од целиот свет за поддршка во засадување 100 милиони дрвја, но и да инспирира колективни акции за решавање на климатските промени. (more…)

Продолжи со читање

Популарно