Connect with us

Домашни банки

Комерцијална банка: Исплатата на пензиите за октомври започнува на 27.10.2020 година

Објавено

на

Комерцијална банка АД Скопје ќе започне со исплата на пензиите за октомври од вторник, 27.10.2020 година. Пензионерите кои имаат активна дебитна картичка со својата пензија ќе може да располагаат од вторник и ќе може да ја подигнат на банкомат или да ја користат за безготовинско плаќање.

Исплатата на пензионерите кои не користат платежни картички ќе биде организирана во четири групи, според висината на пензијата, согласно следниот распоред:

  • вторник 27.10.2020 година, исплата на пензии до 11.000 денари
  • среда 28.10.2020 година, исплата на пензии од 11.001 до 14.000 денари
  • четврток 29.10.2020 година, исплата на пензии од 14.001 до 18.000 денари
  • петок 30.10.2020 година, исплата на пензии над 18.000 денари

За да се избегнат редиците и да се заштити здравјето од корона вирусот на сите корисници на банкарски услуги, банката апелира при посетата на филијалите и експозитурите на Комерцијална банка строго да се почитува наведениот распоред, задолжително да се носи лична заштитна опрема на лицето (заштитна маска, марама или шал), да се држи пропишаното минимално растојание и да се врши дезинфекција на рацете.

Домашни банки

Македонско кредитно биро склучи договор со Силк Роуд Банка АД Скопје за продажба на сопствени извештаи за физички и правни лица

Објавено

на

Македонско кредитно биро започна соработка со Силк Роуд Банка АД Скопје за шалтерска продажба на Сопствен извештај за физички и Сопствен извештај за правни лица. Граѓаните и компаниите сега ќе можат да се информираат преку банките за бенефитите од сопствениот извештај, со што значително се подобрува пристапот до услугите и информациите на бирото. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Шпаркасе банка го започнува третиот циклус од програмата „Чекор по чекор“ за поддршка на старт-ап бизниси

Објавено

на

Шпаркасе Банка Македонија го објави почетокот на третиот циклус од програмата „Чекор по чекор“, наменета за поддршка на старт-ап бизнисите во Република Северна Македонија. Преку оваа програма Шпаркасе Банка Македонија веќе трета година по ред на стартапите им овозможува пристап до потребните финансиски средства за развој на нивните микро и мали компании, како и вклучително едукација и менторство за правилен развој и одржливост на бизнис-идеите.  (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Здружението „Правда за штедачи” со барање за поддршка од Претседателот Стево Пендаровски за носење на конечна Одлука

Објавено

на

Здружението „Правда за штедачи“ ги презентираше информациите од остварената средба со Претседателот Стево Пендаровски. (more…)

Продолжи со читање


Популарно