Connect with us

Домашни банки

Комерцијална банка ги намалува каматните стапки

Објавено

на

Комерцијална банка АД Скопје ја намалува каматната стапка на станбениот денарски кредит за купување или изградба на недвижен имот, како и пасивните каматни стапки на дел од орочени депозити на правни лица и на население.

Почнувајќи од 01.04.2017 година, Банката ќе изврши намалување на каматната стапка на станбениот денарски кредит за купување или изградба на недвижен имот од 8,5% на 8,0% годишна променлива. Со намалувањето ќе бидат опфатени сите постоечките станбени денарски кредити кои досега имаа годишна  каматна стапка од 8,5%.

 

Исто така, од 01.04.2017 година Комерцијална банка АД Скопје ќе изврши намалување на пасивните каматни стапки на:

 

Правни лица:

– Орочените денарски депозити и орочените денарски депозити на пензиски и инвестициски фондови, друштва за управување со пензиски фондови и друштва за управување со инвестициски фондови од 0,01 п.п. до 0,4 п.п.;

 

Физички лица:

– на дел од орочените денарски штедни влогови од 0,01 п.п. до 0,50 п.п. и

– на орочените штедни влогови во EUR на 12, 24 и 36 месеци  од 0,05 п.п. до 0,10 п.п..

Домашни банки

Се појави лажна Facebook страница под името на Шпаркасе Банка

Објавено

на

На „Facebook” е забележана ЛАЖНА Facebook страница под името на Шпаркасе Банка која ги бара Вашите лични податоци за понатамошна злоупотреба! ШПАРКАСЕ БАНКА А.Д Скопје ги известува своите клиенти дека нема никаква поврзаност со тоа и ова е единствениот и официјален профил на банката. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

“Social Friday” во организација на Синдикатот на финансиски организации на Македонија

Објавено

на

Колегите од синдикалните организации на Халкбанк АД Скопје, Комерцијална Банка АД Скопје , Шпаркасе Банка , Стопанска Банка а.д. Скопје, Стопнаска Банка АД Битола, Агенција за Супервизија на Осигурувањата, Фулм и Силк Роад Банка решија да направат позитивни промени и заедно да придонесат кон подобрување на општеството. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Извлечени среќните добитници во големата наградна игра „НЛБ за млади“

Објавено

на

НЛБ Банка ги извлече среќните добитници во големата наградна игра за станбени кредити „НЛБ за млади“. Педесет (50) клиенти, на возраст до 40 години, на кои во периодот од 1 март до 31 мај годинава им се одобри станбен кредит од НЛБ Банка се среќни добитници на парична награда на износ од 20.000 денари. Средствата ќе бидат уплатени на сметката на одобрениот НЛБ Станбен кредит за кој добитникот на наградата аплицирал во промотивниот период. (more…)

Продолжи со читање


Популарно