Connect with us

Домашни банки

Комерцијална банка АД Скопје трет пат наградена од Commerzbank AG Frankfurt

Објавено

на

Комерцијална банка АД Скопје е добитник на наградата Commerzbank’s STP Excellence Award за 2019 година како признание за брзината и квалитетот на меѓународните плаќања во континуитет.

Commerzbank со оваа награда ја потврдува одличната соработка и по трет пат го признава извонредниот квалитет во директната обработка на плаќањата од Комерцијална банка АД Скопје. Високиот степен на ефикасност во директната обработка на меѓународните плаќања значајно влијае врз заштедата на време и на трошоци, што ѝ дава конкурентска предност на Банката.

Наградата претставува уште една потврда за квалитетот на девизното работење во Комерцијална банка, но и обврска за постојано автоматизирање и унапредување на овој сервис.

Домашни банки

Халкбанк преку кампања “На наша сметка” инвестира над 25.000 евра за поддршка на угостителскиот сектор

Објавено

на

Како дел од својата заложба за поддршка на малите бизниси погодени од корона-кризата, Халкбанк продолжува со уште една кампања наречена „На наша сметка“ преку која дава директна помош на вкупно 133 локали од угостителскиот сектор низ целата територија на земјата. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Какви се очекувањата на Стопанска банка а.д. Битола за претстојниот период?

Објавено

на

Во периодот од 01.01-30.06.2020 година Стопанска банка а.д. Битола од своето работење оствари позитивен финансиски резултат во износ од 52,42 милиони денари и покрај пандемијата на коронавирусот којашто го зафати светот. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Стопанска банка а.д. Битола оствари добивка од 52,4 милиони денари во првите шест месеци од 2020 година

Објавено

на

Во првата половина од 2020 година, Стопанска банка а.д. Битола беше фокусирана на остварување на клучните стратешки, деловни и финансиски цели во услови на вонредна состојба во државата и во услови на глобална економска неизвесност наметната од пандемијата од вирусот COVID-19. Банката настојуваше да го приспособи своето работење на новонастанатата ситуација залагајќи се, пред сè, за безбедност на клиентите при користењето на услугите на Банката, како и за безбедност на вработените на работните места. (more…)

Продолжи со читање

Популарно