Connect with us

Депозити

Комерцијална банка АД Скопје ги намали каматните стапки на депозитите за физички и правни лица

Објавено

на

Почнувајќи од денес (01.07.2021 година), Комерцијална банка АД Скопје ги намали каматните стапки на денарските орочени депозити за правни лица и на денарските штедни влогови за физички лица.

Извршена е промена на следните каматни стапки:

  • фиксните и прилагодливите каматни стапки на денарски орочени депозити за правни лица на рокови до 3, 6 и до 9 месеци. Фиксните каматни стапки се намалуваат за 0,05 п.п., а прилагодливите каматни стапки се намалуваат во распон од 0,05 до 0,10 п.п.;
  • фиксните и прилагодливите каматни стапки на денарските штедни влогови за физички лица со рок на орочување од 24 месеци, се намалуваат за 0,3 п.п., а со рок на орочување од 36 месеци за 0,2 п.п.

Промената на каматната стапка кај веќе постоечките договори со фиксна каматна стапка ќе се применува по истекот на рокот за орочување.

Депозити

НЛБ Банка ги објави најубавите детски цртежи во рамките на НЛБ Месецот на штедење

Објавено

на

НЛБ Банка ги објави победничките цртежи на тема „Да ја сочуваме нашата планета“, во рамките на НЛБ Месецот на штедење. Овој конкурс Банката го организира традиционално и јубилејно по 10-ти пат. (more…)

Продолжи со читање

Депозити

Тројца средношколци со своите есеи на тема „Штедење“ освоија награда – Штедна книшка со депозит од Комерцијална банка

Објавено

на

Комерцијална банка ја смета финансиската писменост за клучен фактор за економски развој и благосостојба на населението. Затоа Банката е посветена на постојана едукација не само на клиентите, туку и воопшто на граѓаните, а особено на младата популација бидејќи добрите навики се создаваат од мали нозе. (more…)

Продолжи со читање

Депозити

НЛБ Банка изврши промена на каматните стапки на депозитите за физички и правни лица

Објавено

на

НЛБ Банка ги намали каматните стапки на депозитите за физички лица и правни лица во МКД и ЕУР клаузула, и истите се со важност од 01.11.2021 година. (more…)

Продолжи со читањеПопуларно