Connect with us

Business Man

Колку ќе заработи Хари Костов од дивиденда од Комерцијална банка?

Објавено

на

Вчерашниот ден донесе огромна радост за акционерите на Комерцијална банка, со оглед на фактот дека банката објави известување за исплата на дивиденда за 2020 година.

По известувањето за дивидендниот календар, Комерцијална банка АД Скопје ја извести јавноста дека г-н Хари Костов, Главниот извршен директор и Претседател на Управниот одбор се стекнал со дополнителни 3.500 обични акции издадени од Комерцијална банка АД Скопје.

Согласно информациите кои беа обелоденети на порталот „Пари” за бројот на акции во сопственост на првиот човек на Комерцијална банка, г-дин Хари Костов поседува 20.000 акции од банката или 0,877% од вкупниот број акции.

Тоа значи дека акциите коишто ги поседува на г-дин Хари Костов ќе му донесат приход по основ на дивиденда од 10,8 милиони денари, ако се знае дека за една акција Комерцијална банка ќе исплати нето износ од 540 денари.

Business Man

Трифун Костовски: На 22 август ќе ја објавам вистината за Еуростандард банка

Објавено

на

На 12-ти август 2020 година, Народната банка, постапувајќи согласно со Законот за банките ја укина дозволата за основање и работење на Еуростандард банка АД Скопје. Укинувањето на дозволата се должеше на неисполнување на минимални законски услови за работење на една банка. (more…)

Продолжи со читање

Business Man

Се започна со советот на еден банкар – од кошаркарски терен на нива!?

Објавено

на

„Само купувај земјиште и ништо друго“ – ова е советот што тогашниот кошаркар на Хемофарм, Милан Мачван го добил од еден банкар уште во далечната 2009 година. Тогаш тој советот не го сфаќал сериозно, но денес земјоделството му стана професија. (more…)

Продолжи со читање

Business Man

Радован Витошевиќ е нов главен оперативен директор на myWorld International

Објавено

на

Регионалниот директор за Југоисточна Европа на компанијата Мајворлд (myWorld), Радован Витошевиќ, е поставен за главен оперативен директор на myWorld International. (more…)

Продолжи со читање


Популарно