Connect with us

Домашни банки

Колкав износ на дивиденда ќе подели Комерцијална Банка на своите акционери!?

Објавено

на

Комерцијална банка денеска ги објави предлог Одлуките за претстојното Собрание на акционери на Банката, кое ќе се одржи на ден 30.03.2022 година.

Износот на дивиденда, согласно предлог одлуката за употреба и распоредување на нераспределената добивка до 31.12.2021 година изнесува:

– за 1 обична акција бруто-износ од 620,00 денари, односно 62,0% во однос на номиналната вредност од 1.000,00 денари.

За предложениот износ на дивидендата за 2021 година, акционерите ќе се известат преку Повикот за учество на Годишното собрание на акционери на Банката.

Собранието на акционерите на Комерцијална банка АД Скопје ќе се одржи на 30.03.2022 година, а датумот на евиденција според кој ќе се определи листата на акционери кои имаат право на дивиденда за 2021 година, е 14.04.2022 година.

Последен ден на тргување со право на дивиденда за 2021 година е 12.04.2022 година. Прв ден на тргување без право на дивиденда за 2021 година е 13.04.2022 година.

Исплатата на дивиденда за 2021 година ќе започне на 27.04.2022 година.

Дивидендата за 2021 година ќе се исплатува во готово.

Домашни банки

Во Маврово во организација на Халкбанк, на 8 септември повторно ќе се одржи велосипедската трка Halk Velo Green

Објавено

на

Правецот Бистра – Леуново – Бистра во Маврово и годинава ќе биде рутата која ќе треба да се извози во рамките на хронометар велосипедската трка HALK VELO GREEN која веќе трета година по ред, на 8 септември ја организира Халкбанк АД Скопје како дел од платформата HalkEco. Сите вљубеници во велосипедизмот, професионалци и аматери, за учество можат да се пријават најдоцна до 29 август преку www.smartrace.club. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

УНИБанка: Известување за Експозитура Лептокарија

Објавено

на

УНИБанка АД Скопје ги известува своите почитувани клиенти дека Експозитура Лептокарија започнувајќи од 15.08.2022г. (понеделник) ќе биде привремено затворена поради реновирање. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

УНИ Банка ќе издаде нова емисија на Перпетуална обврзница на износ од 2,5 милиони евра

Објавено

на

УНИБанка АД Скопје ќе издаде нова емисија на капиталниот инструмент Перпетуални или “вечни” обврзници на износ од 2,5 милиони евра. Издадениот капитален инструмент ќе се користи за зголемување на капиталот на банката. (more…)

Продолжи со читање


Популарно