Connect with us

Домашни банки

Кои се новите членови на Надзорниот одбор на УНИБанка АД Скопје?

Објавено

на

УНИБанка преку соопштение на Македонска берза ја известува јавноста за измени во органите на управување односно Надзорниот одбор на Банката.

„Со решениe бр.15-22676/8 од 11-ти ноември 2021 година, Гувернерката на НБРСМ издаде претходна согласност за именување на г-дин Светозар Попов за член на Надзорниот одбор на Универзална Инвестициона Банка АД Скопје (УНИ Банка)”, информираат од УНИБанка.

„Со решение  бр.15-22676/9  од 11-ти ноември 2021 година, Гувернерката на НБРСМ издаде претходна согласност за именување на г-ѓа Ралица Богоева за член на Надзорниот одбор на Универзална Инвестициона Банка АД Скопје”, информираат од УНИБанка.

„Со решение  бр.15-22676/10  од 11ти ноември 2021 година, Гувернерката на НБРСМ издаде претходна согласност за именување на г-дин Јанко Караколев за член на Надзорниот одбор на Универзална Инвестициона Банка АД Скопје”, информираат од УНИБанка.

Согласноста за сите тројца членови е издадена за период од 4 (четири) години, сметано од денот на приемот на Решението.

Надзорниот одбор на Стопанска банка АД – Скопје во моментов го сочинуваат:

  • Светозар Попов – Претседател на Надзорен одбор;
  • Ралица Богоева – Член на Надзорен одбор;
  • Јанко Караколев – Член на Надзорен одбор;
  • Константин Арнаудов – Член на Надзорен одбор;
  • Николај Драгомирецки – Член на Надзорен одбор;
  • Дејан Кнезовиќ – Член на Надзорен одбор;

Домашни банки

Комерцијална банка наградена од ЕБОР за „Most Active Issuing Bank in 2021 in North Macedonia“

Објавено

на

Европската банка за обнова и развој ја награди Комерцијална банка за „Most Active Issuing Bank in 2021 in North Macedonia“. Комерцијална банка ја добива оваа награда од ЕБОР по 18-ти пат и во континуитет со години како најактивна банка во областа на меѓународните инструменти за финансирање на меѓународната трговија во земјава.  (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Злато и сребро на Банкарските спортски игри за вработени во Комерцијална банка

Објавено

на

Силна мотивација, тимски дух и желба за победа – доволно за да остварат претставниците на Комерцијална банка низа успешни резултати на годинашните Банкарски спортски игри. Вработени во Комерцијална банка собраа златни и сребрени медали и покажаа и докажаа дека спортските вештини, засилени со цврста соработка и посветеност, се формула за успех. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

НЛБ Банка оствари нето добивка од 10,6 милиони евра во првиот квартал од 2022 година

Објавено

на

Во периодот од 1.1.2022 до 31.03.2022 година, НЛБ Банка АД Скопје работеше согласно усвоената Деловна политика на Банката за 2022-та година. (more…)

Продолжи со читање


Популарно