Connect with us
P2_P_MK_1600x400

Домашни банки

Клубот на таленти на Охридска Банка ги прогласи победниците

Објавено

на

На 30-ти септември заврши отворениот повик за апликации на музичкиот конкурс „Имаш ли жичка за музика“, како дел од платформата за општествена одговорност, ОБСГ Клуб на таленти, на Охридска банка Сосиете Женерал.

Сега ги препуштаме финалистите да се подготват добро за да изведат одличен настап на финалниот концерт од „Имаш ли жичка за музика“ кој ќе се одржи на 24-ти октомври во малата сала на Македонска Филхармонија, а со тоа и да се борат за годишната стипендија која ќе ја додели Охридска банка Сосиете Женерал.

Финалисти се:

  • Пијано: Арда Мустафоглу, Виктор Рафајловски, Дани Жоговска и Александра Гическа.
  • Виолина: Даниел Мојсоски, Наоми Георгиевска и Леонардо Димоски.
  • Кларинет: Рикардо Хуна.
  • Гитара: Андреј Јандријески

Домашни банки

НЛБ Банка спонзор на настанот “5.FMCG SUMMIT Скопје 2019”

Објавено

на

НЛБ Банка е спонзор на настанот “5.FMCG SUMMIT Скопје 2019”, кој се одржува денес (16.05) и на едно место ги обедини трговците, дистрибутерите и производителите за да ги слушнат новитетите од најзначајните домашни, регионални и светски авторитети во FMCG секторот. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Добивката на Стопанска банка АД-Скопје намалена за неверојатни 42,9%

Објавено

на

Во периодот од 01.01.2019 до 31.03.2019 година Стопанска банка АД – Скопје (во натамошниот текст: СБ) оствари нето добивка пред оданочување во износ од 599.895 илјади денари, што претставува намалување за 42,9% споредено со нето добивката остварена во анализираниот период минатата година. Намалениот резултат во тековниот период се должи на ефектот од решениот статус на должникот Фени Кавадарци во првиот квартал од 2018, кога СБ склучи договор за продажба на своите побарувања со што во билансите на Банката беше евидентирано ослободување на исправката на вредност и истото имаше соодветен ефект врз остварениот финансиски резултат, објави банката преку соопштение на Македонска берза. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Работилница со ПроКредит Банка: Важноста на комуникациските вештини во процесот на селекција при вработување

Објавено

на

Важноста на комуникациските вештини при вработување е особено голема во модерното и динамично општество поради се поголемата конкуренција на пазарот на трудот. (more…)

Продолжи со читање
Unibanka_banner_300x250

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange