Connect with us

Business Man

Кирил Колемишевски со одлична иницијатива, парите од дневници ги искористи за садење дрвја

Објавено

на

Заменик министерот за економија, г-дин Кирил Колемишевски во текот на вчерашниот ден иницираше прекрасна работна акција која има за основна цел зазеленување на главниот град.

Тој ги пренамени средствата од дневниците од првото службено патување за да купи три садници и да ги посади во своето маало. Притоа, предизвика уште три лица да го сторат истото.

Одлучив дневниците од моето прво службено патување да ги потрошам за садење на три дрва во паркот кај мене во маало. Ова ќе продолжам да го правам и во иднина. Бидејќи сам не можам многу да сменам, решив да ги предизвикам Dimitar Kovacevski, Veland Ramadani и Ljupcho Nikolovski, да ми помогнат заедно да го зазелениме Скопје.
Треба да насадите по некое дрво, да ставите слики на Фејсбук и да предизвикате по тројца ваши пријатели да засадат дрва, па тие тројца по уште тројца и со заеднички сили да покажеме дека се грижиме за својата околина.
Со ќерка ми сме многу благодарни на екипата која денес ги посади дрвата. Да оставиме подобра иднина за нашите деца.” – објави Колемишевски на својот профил на социјалната мрежа Фејсбук.

Тимот на Банкарство го поздравува овој чекор и преку промоција на оваа иницијатива се надева дека истата ќе се развива се до исполнување на иницијалната намера од страна на нејзиниот креатор.

Фотографиите се преземени од Фејсбук профилот на заменик министерот за економија, г-дин Кирил Колемишевски.

Business Man

Извршниот директор на Тиго Фајнанс Филип Димитровски, говорник на глобалната конференција “Istanbul Fintech Week”

Објавено

на

Оваа недела, од 9 до 13 ноември, се одржува второто годишно издание на глобалната конференција “Istanbul Fintech Week”. (more…)

Продолжи со читање

Business Man

Д-р Владимир Ефтимоски, генералниот директор на Стопанска банка а.д. Битола, награден за „Најдобар банкар во Република Северна Македонија за 2020 година“

Објавено

на

Престижниот финансиски магазин „Finance Central Europe“ му ја додели наградата „Најдобар банкар во Република Северна Македонија за 2020 година“ на претседателот на Управниот одбор на Стопанска банка а.д. Битола, д-р Владимир Ефтимоски. (more…)

Продолжи со читање

Business Man

Александар Манев нов генерален директор на Кроација осигурување АД – Друштво за неживотно осигурување Скопје

Објавено

на

Компанијата Кроација осигурување АД – Друштво за неживотно осигурување Скопје доби нов генерален директор и извршен член на одбор на директори. На досегашната генерална директорка г-ѓа Вилма Учета-Дузлевска и престана функцијата на 20.10.2020 година поради претходно поднесената оставка. (more…)

Продолжи со читање

Популарно